Alın teri dökenlerle soru çalanlar bir tutulmasın

Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen, 2010 KPSS’nin yargı kararıyla iptal edilmesine ilişkin yaptığı açıklama yaptı.

Alın teri dökenlerle soru çalanlar bir tutulmasın
Alın teri dökenlerle soru çalanlar bir tutulmasın
GİRİŞ 02.08.2016 17:04 GÜNCELLEME 02.08.2016 17:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tonbul: Alın Teri Dökenlerle Soru Çalanlar Bir Tutulmasın

2010 KPSS’nin yargı kararıyla iptal edilmesi çerçevesinde yapılması öngörülen iş ve işlemler hakkında yetkililerle görüşen Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, söz konusu sınavı alın teri ile kazanıp, ataması yapılan kamu görevlilerinin haklarının ve konumlarının korunması gerektiğini, soruların çalınması ve toplu kopya eyleminde yer alanlarla sınırlı işlem yapılması gerektiğini yetkililer nezdinde ilgili kurumlara ifade etti.

FETÖ tarafından soruların çalınması ve cevap anahtarının mensuplarına verilmesi çerçevesinde adli yargıda kovuşturmaya, idari yargıda ise iptal davasına konu edilen 2010 KPSS ile ilgili olarak Ankara 1. İdare Mahkemesi’nce (Danıştay’ın verdiği bozma kararına uymak suretiyle) söz konusu sınavın bütün olarak iptaline karar verildiği kamuoyuna yansımıştır.

HAKLI VE HAKSIZ AYIRT EDİLMELİ

Anılan yargı kararının üreteceği sonuçların belirsizliği ve nasıl uygulanacağına ilişkin ilgili kurumlarca açıklama yapılmaması nedeniyle Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı nezdinde yetkililerle görüşerek, Memur-Sen’in değerlendirme ve önerilerini aktardı.

Bu çerçevede Hacı Bayram Tonbul, “2010 KPSS’ye katılan ve atanma için gerekli puanı elde eden herkesin atamalarının iptal edilmesi gibi bir sonucun kamu vicdanını yaralamak yanında, hukuka uygun olmayacağı da açıktır. Bu nedenle söz konusu sınavda soruların çalınması ve cevap anahtarının kendine verilmesi suretiyle avantaj elde ederek ataması yapılan (FETÖ mensubu olan) kamu görevlileri dışında diğer hiçbir kamu görevlisinin bu iptal kararına bağlı olarak görevine son verilmemesi gerekmektedir” şeklinde Memur-Sen’in görüşlerini yetkililere aktardı.

Görüşme yapılan kurum yetkilileri; kısa süre içerinde konuyla ilgili açıklama yapılacağını, alın teriyle söz konusu sınavı kazanan kamu görevlilerinin bu karar nedeniyle mağdur olmaması için Memur-Sen’in görüşleri de dikkate alınarak gerekli idari tedbirlerin ve yasal düzenlemenin gerçekleşeceğini ifade etti.

Tonbul, hakkıyla sınavı kazanan ve kamu görevlisi olarak atananların mevcut hukuki durumlarını ve konumlarını kaybetmemesi adına kanunun takipçisi olacaklarını belirtti.

YORUMLAR 3
  • cihat 7 yıl önce Şikayet Et
    peki 6 ay emek verip 85 alıp hakkıyla atanan ne hayat kuran memurun hali ne olacak.İşten atılırsa atanamayanlara yeni bir hak mı kazandıracak
    Cevapla
  • adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    peki alın teri döküp yazılıda iyi puan almış ancak mülakatta elenmiş kişilerin durumu ne olacak... yazılıda soru çalıp geçmekle mülakatta hak etmeyeni kazandırmak arasında ne fark var?
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki emek vermiş ve bu kopya yüzünden atanamayanlar me yapsın
    Cevapla