Babacan FETÖ'ye karşı uyardı

AK Parti Ankara Milletvekili Babacan, FETÖ'nün kurduğu lobiyle iş çevrelerini baskı altına alabileceği ihtimaline karşı uyardı.

Babacan FETÖ'ye karşı uyardı
Babacan FETÖ'ye karşı uyardı
GİRİŞ 01.08.2016 15:49 GÜNCELLEME 01.08.2016 15:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankasının FETÖ darbe girişiminin ardından yaşanan süreci iyi idare ettiğini belirtti.

Babacan, Bloomberg HT canlı yayınında gündemdeki konuları değerlendirdi.

'DEZENFORMASYON ÇABASI VAR'

Darbe girişiminin dış dünya tarafından doğru anlaşılamadığını dile getiren Babacan, "Ciddi bir dezenformasyon çabası var. Ona da dikkat etmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün yurt dışında oluşturduğu kuvvetli lobi yapıları sayesinde siyaset, medya, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası üzerinde etkili olabildiğine dikkati çeken Babacan, "Dolayısıyla Türkiye'de olup biteni ilk ağızdan ciddi bir dezenformasyon kampanyasıyla da insanlara ilk haftalarda anlattılar, özel bir çaba gösterdiler. O da biraz etkili oldu. Biz ne yapmalıyız? Mümkün olduğunca çok insanı Türkiye'ye getirmek lazım. Değerlendirme yapılacaksa burada, yerinde yapılmalı." diye konuştu.

'MERKEZ SÜRECİ İYİ YÖNETTİ'

Yaşanan krizin bir fırsat olarak değerlendirilmesinin önemine işaret eden Babacan, bu dönemde ekonomiyle ilgili zor ama gerekli reformların yapılmasının gelecek açısından son derece belirleyici olacağını kaydetti.

Babacan, yapısal reformların makro ekonomik istikrar üzerine hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, bu anlamda bütçe disiplinin devam etmesinin yanı sıra bankacılık sistemine ilişkin düzenlemelerin dikkatli bir şekilde yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Merkez Bankasının atacağı adımlar konusunda da günün gereğinin yapılmasının önemini vurgulayan Babacan, "Son iki haftadır Merkez Bankamız süreci gayet iyi bir şekilde yönetti. Bundan sonraki dönemde Merkez Bankasının yapacakları piyasanın gereği neyse o olmalı." dedi.

Babacan, bankacılık sektöründeki kredi ve mevduat oranları ile ilgili artışın bertaraf edilmesi için neler yapılması gerektiğinin sorulması üzerine, bu açıdan tasarrufların artmasının önemli olduğunu söyledi.

Bankalardaki mevduatın kredi hacmine yetmediğini, bu yüzden bankaların yurt dışından borç aldıklarının altını çizen Babacan, iç tasarruf oranının yükselmesinin özel sektörün dış borcunu da azaltacağını kaydetti.

'ÖRNEĞİ PEK YOK'

Babacan, Türkiye'nin her yerindeki meydanlarda coşkulu kalabalıkların toplandığını belirterek, "Zaten dünyada milli geliri 9-10 bin dolara ulaşıp da darbelerin başarılı olduğu ülke örneği pek yok." dedi.

'NOT HİÇ ÖNEMSİZ DEĞİL'

Kredi derecelendirme kuruluşlarının darbe girişimi sonrasındaki Türkiye'ye ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine Babacan, söz konusu kuruluşların itibarı ve güvenirliklerinin 2008-2009 krizinde önemli ölçüde yıprandığını söyledi.

Hala bazı fonların yatırım yapacakları zaman yatırım yapacakları varlıkların kredi notunu dikkate aldıklarına dikkati çeken Babacan, "Bu not, hiç önemsiz değil. Düşmemesi için kuşkusuz bir çaba gerekir." diye konuştu. Babacan, not düşüşünün bir bedeli olmasına karşın ülke açısından her şeyin sonu anlamına gelmediğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • abc 7 yıl önce Şikayet Et
    yalanci bati ve onlarin kukla medyasi dezenformasyonu cok zamandir yapiyor zaten. halklar aptal oldukca devam eder gider bu, kara propagandayi sezemeyenler batakliga saplaniyor. akilli insan az.
    Cevapla
  • Karaca 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Babacan yüzünden binlerce borsa mağduru var onlar ne olacak, bir çoğuda 15 temmuz da meydanlardaydı.
    Cevapla
  • osmanmert 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu nedir bu panik gidip kafasına sıkacak yok mu
    Cevapla
  • hikmet 7 yıl önce Şikayet Et
    rabbimiz ülkenin yar ve yardımcısı olsun ülkemiz üzerinde özellikle gezi olayları ve sonrasında çok ciddi oyunlar oynandı inşallah sonunda herşey açığa çıktı asıl kaldı suretler gitti hak yerini buldu şuan devletimiz büyüklerimiz ekonomiye gece gündüz kafa yoracaklar ve çözecekler biiznillah ekonomiye yön veren dizayn eden bürokrat banka genel müdürler hepsi kontrol edilsin tüccara esnafa sanayiciye ihraçaatcı kim varsa destek verilsin kontrol herşey milli olsun yoksa acımasız para sahibleri milleti parayla ezmeye çalışıyorlar
    Cevapla
  • carat 7 yıl önce Şikayet Et
    17 aralik dan sonra Almanyanin Hanau kentinde bir otelde Fetö cu Zekeriya Öz ile buluştuğunu unutmadik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle