"Moody’s ‘yerinde’ karar verecek"

Türkiye’yi izlemeye alan Moody’s ve Fitch ‘yerinde’ karar vermek için Ankara’da görüşmeler yapıyor.

"Moody’s ‘yerinde’ karar verecek"
"Moody’s ‘yerinde’ karar verecek"
GİRİŞ 29.07.2016 09:37 GÜNCELLEME 29.07.2016 09:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Darbe girişiminin ardından aceleci davranarak Türkiye’nin notunu indiren S&P’nin aksine Türkiye’yi izlemeye alan Moody’s ve Fitch ‘yerinde’ karar vermek için Ankara’da görüşmeler yapıyor.

Moody’s yetkilileri Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başta olmak üzere Maliye Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı yetkilileri ile de bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, son derece olumlu bir havada gerçekleştiğini belirtirken Maliye Bakanı Naci Ağbal da “S&P acele bir adım attı. Moody’s ve Fitch’in nihai değerlendirmesinin olumlu olacağına inanıyorum” dedi. Moody’s yetkilileriyle olumlu bir görüşme yaptığını anlatan Ağbal “Mali disiplin konusundaki başarılarımızı takdirle karşıladılar, ben de devam edeceğimizi söyledim. Moody’s ve Fitch’in Türkiye ekonomisine dair atılması gereken adımlara ilişkin önerileriyle hükümetimizin hedefleri arasında büyük uyum var” dedi. Fitch 19 Ağustos, Moody’s ise 5 Ağustos tarihinde kararını verecek. 

SİGARADA İLAVE GELİR ARTIŞI

Ağbal yaptığı açıklamada ayrıca “Bu yıl gelir, kurumlar ve özel tüketim vergisi hedefinde üzerinde performans olacak; akaryakıt ve tütünde ilave gelir potansiyelimiz var. İhracat, yatırımların artırılması ve BES’e otomatik katılıma dair taslaklar hazır, hızla TBMM’ye sevk edeceğiz; diğer önemli reformlara devam edeceğiz” diye konuştu

YORUMLAR 1
  • doğruları konuşan 7 yıl önce Şikayet Et
    Vay, vay, vay, vay. Ne kadar korkuyormuşuz bu Moody's, Fitch, S&P ecnebilerinden. Niye acaba? Ne not verseler versinler. Kimin umurunda? Bakandan bile gözlerini kırpmadan randevu alabiliyorlar.
    Cevapla