FETÖ'cüye erken emeklilik yok!

Yürürlüğü giren OHAL kararnamesi ile kamuya yeni kadro alımı yetkisi verilirken görevine son verilenler artık devlet memuru olamayacak.

FETÖ'cüye erken emeklilik yok!
FETÖ'cüye erken emeklilik yok!
GİRİŞ 28.07.2016 10:45 GÜNCELLEME 28.07.2016 10:50
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından alınan ilk OHAL kararnamesi yürürlüğe girdi. Kamuya yeni kadro alımı yetkisi verilirken herhangi sayı sınırlaması da getirilmedi. Ayrıca görevine son verilenler artık devlet memuru olamayacak

Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem, alınan kararları bugün köşesinde değerlendirdi.
 
İşte o yazı:
 
Fetullahçı terör örgütü ile bağı olan kamu çalışanlarına görevden el çektirilmesi bütün kurumlarda devam ediyor. Bu temizlik sürecinde kamuda bir hizmet ve eleman boşluğu olmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını geçen yazımızda anlatmıştık. Bununla ilgili yasal altyapı da hazırlandı. Darbe girişiminin ardından alınan OHAL kararının ilk kararnamesi de yürürlüğe girdi. Bu kararnamede kamu çalışanlarıyla ilgili önemli düzenlemeler yer aldı. Buna göre görevine son verilen kamu çalışanlarının bir daha kamu hizmetlerinde yer almalarının önüne geçildi. Örgüt ile bağı olanlar sadece kamu kuruluşlarında değil özel güvenlik şirketlerinde de kurucu, ortak ya da çalışan olamayacak.
 
SON PARAGRAF YETKİ VERDİ
 
Kararnamede kamu çalışanlarıyla ilgili bölümün son cümlesi hükümete yeni kadro açma yetkisi veriyor. Üstelik bu yetkide sayı sınırlaması da olmayacak. Bu kadrolara açıktan atama yapılabilecek. Kararnamede bu konu şu cümlelerle ifade ediliyor: "Görevi sona erdirilen personele ait kadro ve pozisyonlara, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve diğer mevzuattaki kısıtlamalara tabi olmaksızın Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek sayıda kadro ve pozisyon için atama yapılabilir..."
 
ÖNCELİK MİLLİ EĞİTİM'DE
 
Bu noktada ilk atamaların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması bekleniyor. Özellikle okulların açılmasından önce ağustos ayında 20 binden fazla öğretmen alımı yapılacak. Bu öğretmenler yeni eğitim-öğretim yılında görevlerine başlayacak.
 
FETÖ'CÜYE ERKEN EMEKLİLİK DE YOK!
 
Devlet memurluğundan çıkartılan terör örgütü üyesi kamu çalışanların tekrar devlet kurumlarında ya da özel güvenlik şirketlerinde görev alamayacak. Açığa alınanlarla ilgili de hem idari hem de adli soruşturma devam edecek. Bu süreçte de fiilen devlet memurluğu yapamayacaklar. Dün Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile fiili hizmet zammı (yıpranma ile erken emeklilik) uygulamalarında bazı değişiklikler yapıldı. Özellikle TSK, emniyet ve MİT personeli ile ilgili maddelerde bu personelin yıpranmadan yararlanması için çalışmaların ilgili kamu idaresinde ve belirtilen kadro veya unvanlarda geçmesi gerektiği belirtildi. Yani başka görevlere atananlar yıpranmadan yararlanamayacak. Ayrıca bu soruşturma süresince memuriyetten ayrı kalanlar görevleri ne olursa olsun fiili hizmet zammı (yıpranma) hakkından yararlanamayacak

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 36
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcüye emeklilik hiç olmamalı.Bunlar bu ülkede vatandaş olmayı bile hak etmeyen hainler.Bunlara soludukları hava bile haram.
    Cevapla
  • Aziz ALTINTAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    Terörden dolayı darbeden dolayı memuriyetten atılanlara hiç bir şekilde maaş verilmemeli ayrıyeten tüm malvarlığına el konulmalıdır
    Cevapla
  • osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    kamuya sadece AKP liler alınsın sözü bir algı operasyonu olabilir.amaç akp ile muhalefeti çatıştırma gayreti.tuzağa düşmeyelim.Fetöcü ve pkk partisinden olmayıp hak eden kadroya alınsın örneğin ne zamandır kamuda askeri ücretle çalışan o kadar çok vatan sevdalısı taşaron var ki onlar hem işin ehli hemde fetö olması imkansız çünki fetö elemananlarını taşarondan aldırmazdı.
    Cevapla
  • Uğur 7 yıl önce Şikayet Et
    MEB de İdareci kadroya emekli olanlardan da atama yapılsın...
    Cevapla
  • eren 7 yıl önce Şikayet Et
    tabuta kadar çalısın işssiz gençler hiç atanmasın değilmi uğur her yere aynı seyi yazmıssın galiba sen emeklisin ve fırsatı kaçırmayayım diyorsun
    Cevapla
  • white man 7 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilikte yaş' a takılanlar ve AK parti üyelerine öncelik verilmesi akıllıca olur.
    Cevapla
  • varol 7 yıl önce Şikayet Et
    evet bencede Ak partilileri memur alsınlar ve atamalarda öncelik versinler
    Cevapla
  • 123 7 yıl önce Şikayet Et
    Hala particilik yapıyor ya ! Alınanlar 14 yıldır ztn hep AKP li idi ! Laf ettiğini sanıyor
    Cevapla
  • Millet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir ak partili olarak sizi kınıyorum. Ne demek ak partililer alınsın. Vatanseverler sadece alınsın. Söz konusu vatansa sadece vatanseverler alınmalı. O parti bu parti değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle