Emeklilere ilk zam sinyali

Emekliler, Temmuz zammını alırken, bir sonraki artış için gözünü enflasyona çevirdi.

Emeklilere ilk zam sinyali
Emeklilere ilk zam sinyali
GİRİŞ 27.07.2016 10:01 GÜNCELLEME 27.07.2016 10:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Temmuz’da, yüzde 3.63 çıkan ilk 6 aylık enflasyon kadar zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak artışını merak ederken; Merkez Bankası ipucunu verdi: 2016 yılı enflasyonu, tahminlere göre yüzde 7.5 olacak

Emekliler, Temmuz zammını alırken, bir sonraki artış için gözünü enflasyona çevirdi. Merkez Bankası da dün ipuçlarını verdi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ekstra başka bir zam düzenlemesi yoksa, her yıl Ocak ve Temmuz'da bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. Yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon Temmuz maaşına, ikinci 6 aylık döneminde çıkan enflasyon da Ocak aylığına yansıtılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu ay ilk 6 aylık enflasyon kadar, yani yüzde 3.63 zam aldı.

Sayıları yaklaşık 9 milyon olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, önümüzdeki Ocak ayında da 2016'nın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon kadar zam alacak. Merkez Bankası'nın dün açıkladığı enflasyon raporu, bunun ipuçlarını verdi. Raporda, 2016 yılı enflasyonu tahmini yüzde 7.5 olarak yer aldı. Enflasyonun hedef doğrultusunda gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek. Kesin rakam ise 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileriyle belli olacak.

TAHMİN DEĞİŞMEDİ

SSK ve Bağ-Kur emeklileri kadar, memur emeklileri de enflasyon verilerini yakından takip ediyor. Çünkü 2016'nın ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 5'i aşarsa, memur emeklileri önümüzdeki Ocak ayında fark alabilecek. Ocak'ta yüzde 3'lük toplu sözleşme zammı alacak olan memur emeklilerinin maaşına, eğer enflasyon farkı oluşursa bu da yansıtılacak. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, bu yılın 3'üncü enflasyon raporunu açıkladı. Çetinkaya, "Enflasyonun, yüzde 70 olasılıkla, 2016 sonunda yüzde 6.6 ila yüzde 8.4 aralığında orta noktası yüzde 7.5 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

EKONOMİMİZ RAYINDA GİDİYOR

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesinden itibaren Türkiye'de finansal piyasaların en erken gözlemlenebileceği ödeme sistemleri hareketleri dahil, dikkat çekici sorunla ya da güven kanalında erozyona işaret eden hiçbir şeyle karşı karşıya kalmadıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bunu bankacılık sektörü ve reel kesim de teyit etti. Önümüzdeki dönemde bunun korunacağını umuyoruz. Büyüme tarafı, mali disiplin dahil, darbe girişimi öncesiyle bugün arasında biz bir fark görmüyoruz."

YORUMLAR 1
  • Sabır tükendi 7 yıl önce Şikayet Et
    9 yıl önce Bağkur borcumu nakit yatiram devlet zor durumdayken parayı devlete verem şimdi de emekli günüm doldu yaş şartı koydu hakkımızı istiyorum
    Cevapla