İş dünyası kara propagandaya karşı hareke geçti

TOBB, darbe girişimi sürecince yaşananların yurt dışında çarpıtılmaması için harekete geçti.

İş dünyası kara propagandaya karşı hareke geçti
İş dünyası kara propagandaya karşı hareke geçti
GİRİŞ 27.07.2016 09:54 GÜNCELLEME 27.07.2016 09:54

Başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olmak üzere Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, darbe girişimi sürecince yaşananların yurtdışında çarpıtılmaması için harekete geçti.

TOBB, TESK, Türk-İş, TZOB, Memur-Sen, Kamu-Sen, Hak-İş, TİSK darbe sürecindeki bilgi kirliliğinin önlenmesinde etkin rol alacağını açıkladı. Ayrıca Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı şirketlerin CEO’ları da kendi ülkelerinde  darbe girişimi sürecini anlatacaklar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi kuruluşların temsilcilerini kabul etti. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasıyla mücadelenin devam edeceğini dile getirdi.

STK’LARA İŞ DÜŞÜYOR

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, darbelerden en fazla zararı fakir, emekli ve işçilerin gördüğünü belirterek, “Bu hainlerin yaptıkları bu iş dünyada benzeri görülmemiş bir iş. Ordunun içerisindeki hainler cezayı çekmeli” dedi. Türk-İş Türkiye’de yatırımı bulunan yabancı şirketlerin CEO’ları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görüştürmeyi planlıyor. Görüşmenin cuma günü yapılacağı belirtiliyor. Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı şirketlerin CEO’su kendi ülkesine Türkiye’de yaşanan darbe sürecini anlatacak. Türkiye-AB KİK Heyeti Eş Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabulü sonrasında yaptığı açıklamada, STK’lar olarak bu süreçte daha aktif rol alacaklarını belirterek yurt dışındaki bilgi kirliliği ile darbe girişimi ve sonrasında çıkan spekülatif haberlere karşı etkin rol alacaklarını söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 81 ilde alanların boş bırakılmadığını belirterek darbe girişiminin mimarları, tetikçileri ve senaristlerinden hesap sorulana kadar ayakta olduklarını söyledi.

ŞEHİT AİLELERİNE KONUT

Alınan bilgilere göre, görüşmede şehit ailelerine TOKİ tarafından ev verilmesi konusu da gündeme geldi. Hak-İş Başkanı Arslan ise şunları söyledi: “Toplantıda öncelikli olarak Sayın Cumhurbaşkanına ‘Gazanız mübarek olsun’ dedim. Bu süreçteki liderliğinden dolayı tebrik ettim. Devletin yeniden yapılanması konusunu gündeme getirdi. Bu çok önemli. TSK, istihbarat ve emniyet teşkilatının yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç var. Toplantıda Hak-İş olarak 3 şehit, 100 yaralımız olduğunu söyledim. Uluslararası kuruluşlarının da algı operasyonlarına karşı hükümetin tedbir alması gerektiğini aktardım.”

İTO: OLAĞANÜSTÜ GÜNLERDE OLAĞANÜSTÜ ÇALIŞACAĞIZ

İstanbul Ticaret Odası, 400 bin üye firmaya hitap ettiği mektupla FETÖ’nün darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından ‘milli birlik’ ve ‘ülke için üretim’ çağrısı yaptı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar imzalı mektupta “Olağanüstü günlerde, olağanüstü çalışacağız” başlığı kullanıldı. Yazıda, “Biz işimizin başında, devletimizin, aziz milletimizin ve siz değerli üyelerimizin yanındayız. Siz daha çok ürettikçe, yeni iş kapıları açtıkça bu milletin sırtı hiçbir zaman yere gelmeyecektir” denildi.