Avrupa'dan 3 milyar Euro'luk fon harekete geçti

AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, AB Türkiye'deki sığınmacılar için 3 milyar Euro’luk fonu harekete geçirdi.

Avrupa'dan 3 milyar Euro'luk fon harekete geçti
Avrupa'dan 3 milyar Euro'luk fon harekete geçti
GİRİŞ 26.07.2016 16:41 GÜNCELLEME 26.07.2016 16:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, AB Türkiye'deki sığınmacılar için 3 milyar Euro’luk fonu harekete geçirdi. Bunun yaklaşık 740 milyon Euro’su, halihazırda tahsis edildiğini söyledi.

Schinas, günlük basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli sığınmacılarla ilgili AB'nin sözünü tutmadığı yönündeki sözlerine ilişkin açıklama yaptı.    

Sözcü, "AB Türkiye'deki sığınmacılar için 3 milyar Euro'luk fonu harekete geçirdi. Bunun yaklaşık 740 milyon Euro’su, halihazırda tahsis edildi." dedi.      

AB Komisyonu'nun 1,4 milyar Euro'yu daha tahsis etmek üzere olduğunu ifade eden Schinas, böylece ay sonuna kadar toplam miktarın 2 milyar Euro'yu geçeceğini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Alman ARD kanalına yaptığı açıklamada, AB'nin Suriyeli sığınmacılar için taahhüt ettiği 3 milyar Euro'dan sembolik bir rakamı gönderildiğini söylemişti.     

Suriyeli sığınmacılar için 3 milyar Euro’luk yardıma 29 Kasım'da yapılan Türkiye-AB Zirvesi'nde karar verilmiş, 18 Mart'ta yapılan diğer bir zirvede de bu fonun kullanılmasının hızlandırılması ve 3 milyar Euro’luk ek fon kararı alınmıştı.  

YORUMLAR 8
  • zamansız 7 yıl önce Şikayet Et
    FON FALAN istemıyoruz ab defolup gitsin yeter
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabii baktınız size kürek çekecek hain kalmıyor her pisliğiniz gün yüzüne çıkamya başladı göndereceksiniz ulan bu ülke o kapılarıner geç açacak sizde göreceksiniz o zaman
    Cevapla
  • Asım 7 yıl önce Şikayet Et
    para verip işi bağlamayıp, vize işini de kaynatıp iptal etmeyi planlıyorlar.
    Cevapla
  • Gemlikli 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden simdi? Cunku bizden baska tum dunya biliyordu bu alcak ihaneti cunku bu darbe ile tum siginmacilar suriyeye irak a geri gonderilecek kendi kaderlerine terk edilecekti boylelikle insani durum konusunda bu trajediye dikkat cekecek bu konuda avrupayi sikacak bir erdogan onlarin hesabina gore artik olmayacakti nasil bu kadar kor olduk mit bu denli nasil uyudu yedi duvel destekledi evet bu anlasiliyor cunku erdoganin telefiyedi duvelin isine gelecekti ama biz nasil bu denli uyuduk?
    Cevapla
  • tabi 7 yıl önce Şikayet Et
    Göndermedikleri sürece asla inanmam. O parayı da artık iyice rezil olmamak için gönderiyorlar. Lafa geldimi başkalarına insan hakları demokrasi dersi vermekte üstüne yoktur bu ikiyüzlü sahtekarların.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle