İzni iptal edilen memura kötü haber!

Darbe girişimi nedeniyle izinleri iptal edilen kamu çalışanları ödedikleri tur bedelinin tamamını geri alamayacak.

İzni iptal edilen memura kötü haber!
İzni iptal edilen memura kötü haber!
GİRİŞ 26.07.2016 10:57 GÜNCELLEME 26.07.2016 17:30
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Darbe girişimi nedeniyle izinleri iptal edilen kamu çalışanları ödedikleri tur bedelinin tamamını geri alamayacak. Vergi ve harçlar ile zorunlu masraflar iadeden düşülecek.

Tatile çıkma planları, darbe girşimi nedeniyle iptal olan kamu çalışanlarının yurtiçi ve yurtdışı paket turu, otel iptalini hangi koşullarda yapabileceğini, hangi durumda mahkemeye gitmeleri gerektiğini Gümrük Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü yetkilileri Posta'ya açıkladı.

Paket tur nedir?

Paket tur sözleşmeleri, ulaştırma, konaklama ve başka turizm hizmetlerinden en az ikisinin birlikte verildiği sözleşmelerdir.

Bir memur bir tatil yerine kendi aracıyla gitmek istemiş ve sadece bir otelde konaklama satın almışsa paket tur sözleşmesi sayılır mı?

Tüketici tarafından satın alınan salt otel konaklamaları paket tur kapsamında değil.

Başbakanlık genelgesiyle kamu çalışanlarının izinleri iptal edildi Bu gerekçeyle ödedikleri ücretleri geri alabilecekler mi?

Paket tur alanlarla turun başlangacına bir gün kala bile olsa 'mücbir' sebep gerekçesiyle sözleşmeyi feshedip, ödedikleri ücretin bir bölümünü iade alabilirler. Vergi, harç belgesi olan zorunlu hizmet bedelleri (örneğin iadesi olmayan promosyonlu uçak bileti düşüldükten sonraki kısım 14 gün içinde iade edilir.

Yani ödedikleri ücretin tümünü alamayacaklar?

Hayır, alamayacaklar.  Vergi, harç ve zorunlu hizmet bedellerinden sonra kalan kısmı alabilecekler.

Sadece konaklama alan memurun parası ne olacak? Bu durum onlar için mücbir sebep sayılabilir mi?

Paket tur sözleşmeleri yasayla düzenlendi. Sadece otel hizmeti alanlar sayılmıyor. Bu durumda biz işletmelerden anlayış göstermelerini bekliyoruz. Bunun için turizmcilerle görüşüyoruz. Anlayışsız işletmeler karşısında, tüketici mahkemeye başvurabilir. Ödediği otel bedeli 3480 liranın altındaysa bulunduğu yerdeki tüketici heyetine, 3480 liranın üzerindeyse tüketici mahkemesine başvurabilir.

TÜROFED ÜYE TESİSLER KESİNTİ YAPMAYACAK

15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından izinleri iptal edilerek göreve çağrılan kamu personellerine müjdeli haber TÜROFED’dan geldi. TÜROFED'dan yapılan açıklamada darbe girişimi öncesinde ileriye dönük tatil rezervasyonu yaptıran memurların paralarının üye tesisler tarafından hiçbir kesintiye uğramadan iade edileceği belirtildi. 

Tatillerini ileri tarihe aktarmak isteyenlerin isteklerinin hemen yerine getirileceği belirtilen açıklamada, "Herhangi bir acente üzerinden rezervasyon yaptıran kişilerin iadelerini almak amacıyla doğrudan acentelerine başvurmaları gerekmektedir. Eğer acente aracılığı ile rezervasyon yapanların, konaklamalarına ilişkin acente tarafından otele ön ödeme yapılmışsa otel tarafından hiçbir kesinti yapılmadan seyahat acentesine iade otel tarafından yapılacaktır. Ancak ülkemizde genellikle müşterinin konaklamasından sonra otele acente tarafından ödeme yapıldığının bilinmesinde yarar vardır" denildi.

TÜROFED, ödeme işlemlerinin sadece üye tesislerini kapsadığının uyarısını yaparak, "Bu uygulama üyemiz olmayan diğer tesisleri kapsamamaktadır. Rezervasyon yapmış kamu görevlilerinin iade yapmayan işletmelerle ilgili olarak TÜROFED üyesi olan oteller için TÜROFED'e, diğerleri için sağlayacakları bilgi ve belgelerle bağlı oldukları ilçe kaymakamlıklarındaki Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmaları gerekmektedir" açıklaması yapıldı.

BAKAN AVCI'DAN MEMURLARIN TATİL PARASI İÇİN AÇIKLAMA

http://emlak.haber7.com/turizm/haber/2057231-bakan-avcidan-memurlar-icin-aciklama

 

YORUMLAR 29
  • arif gören 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte normal Türk vatandaşı bürokrasiden bu nedenle nefret ediyor. Yahu çok kanlı ve hainane bir darbe olmuş. İnsanlar bu nedenle devlet tarafından tatilden geri çağrılmışlar. Turizmcilere olmadık teşvikleri verirken bu insanların iadelerinin farkını da devlet ödese kıyamet mi kopar. Biraz izan ve mantık lütfen.
    Cevapla
  • işimiz zor 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kötü haberden sonra artık ne yaparız bilemiyorum. :)))))
    Cevapla
  • mustafad 7 yıl önce Şikayet Et
    15 TEMMUZ yazıp 1507 ye gönderelim.Demokrasi şehid ve gazilerine 5 TL bağış yapalım. Haydi Türkiye.,
    Cevapla
  • hassan 7 yıl önce Şikayet Et
    mesele vatan ise gerisi tefarruattir bir cogumuz icin amma illaki karaktersiz tavsanlar da cikip konusacaktir param da param diye amma bence bircok vatan evladi kardesim nerde ise vatan elden gidiyodu bu toz duman icinde tatilin giden parasina mi yanicaz diyecektir
    Cevapla
  • sultan 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim anamız ağlıyor zar zor geçiniyoruz onlarda gitmesinler tatil yerlerine köylerine analarını babalarının yanına gitsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle