Trafik borcu olanlara müjde!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Yeniden yapılandırma düzenlemesi kapsamına trafik para cezalarını da dahil ediyoruz" dedi.

Trafik borcu olanlara müjde!
Trafik borcu olanlara müjde!
GİRİŞ 25.07.2016 15:35 GÜNCELLEME 25.07.2016 16:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ağbal, 24 TV'de katıldığı programda değerlendirmelerde bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) alçakça saldırısına karşı milletin  büyük bir basiretle, vatanına, milletine, demokrasisine sahip çıktığını anlatan  Ağbal, devletin olağanüstü hal (OHAL) çerçevesinde gösterdiği olağanüstü çaba,  gayret bulunduğunu, vatandaşın normal hayatını sürdürmesini sağlayacak  tedbirlerin alındığını ve ekonominin her geçen saat normalleştiğini kaydetti.

Söz konusu darbe girişiminin ekonomide de birtakım yansımaları  olduğuna işaret eden Ağbal, bu konuda da ilk andan itibaren tam bir koordinasyon  içinde kurumların gerekli tedbirleri aldığını, kimsenin endişe etmemesi  gerektiğini söyledi.

YENİDEN YAPILANMAYA TRAFİK CEZALARININ DAHİL EDİLMESİ

Ağbal, ödenmemiş vergi, prim ve gümrük vergisi borçlarına yeniden  yapılandırma imkanı getirildiğini anımsatarak, düzenlemenin cuma günü TBMM Genel  Kurulu'nun gündemine gelmesinin planlandığını aktardı.

Söz konusu teklif içerisinde trafik para cezalarının yer almadığına  işaret eden Ağbal, trafik para cezalarını da düzenleme kapsamına alacaklarını  bildirdi. Ağbal, "Bugün yaptığımız değerlendirmede bu konuda da bir olumlu görüş  oluşturduk. İstiyoruz ki vatandaşlarımızın vergi dairelerine olan trafik para  cezalarını da yeniden yapılandırmaya dahil edelim. Bu kapsamda yaklaşık 4 milyon  250 bin vatandaşımızın trafik para cezası borcu varmış. Yaklaşık 6 milyar liralık  alacak. İnşaallah bunları da yapılandıralım." ifadelerine yer verdi.

ZARAR GÖREN KAMU BİNALARI

Darbe girişimi sonrasında zarar gören kamu binalarına ilişkin bir soru  üzerine Ağbal, kamunun faaliyetlerinin hiçbir şekilde aksamayacağını vurguladı.

Ağbal, "Zarar gören bütün kamu binalarının nerede ihtiyacı varsa,  ister hazırda olan kamu binaları olsun, gerekse kiralama yoluyla olsun, bütün  yaraları süratle sarılacak. Mesela Ankara Emniyet Müdürlüğü binamız hasar gördü.  Bugün daha sabahleyin İçişleri Bakanımız ile görüştük. Maliye Bakanlığı olarak  bizim Milli Piyango Genel Müdürlüğüne yaptığımız bir bina vardı. İki bakan kendi  aramızda görüştük. Ankara Emniyet Müdürlüğünü süratle o binaya taşıyoruz."  şeklinde konuştu.

'MİLLETTEN ALINANLAR MİLLETE DÖNMÜŞ OLDU'

FETÖ'ye ait el konulan varlık ve kurumların nasıl değerlendirileceğinin sorulması üzerine Ağbal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şu anda esas olan, bu terör örgütünün elinde olan, ona bir ekonomik  güç oluşturan, bir nüfuz alanı oluşturan bütün bu ekonomik varlıklarının devlete  geçmesini sağlamak. El konulan varlıklar arasında faaliyetine devam etmesi  gereken sağlık kuruluşlarını süratle Sağlık Bakanlığının tasarrufuna bıraktık.  Eğitim kuruluşlarını Milli Eğitim Bakanlığının tasarrufuna bırakıyoruz. Bugün  sanıyorum YÖK Genel Kurulu toplanıyor, üniversitelerle ilgili ne yapılacak o  konuda da kararlar verilecek. Şu anda yapmaya çalıştığımız şey bütün bu paralel  terör örgütünün sağlık, eğitim ve sivil toplum ayağındaki ekonomik varlıkları  tekrar millete döndürmek. Milletten alınan, milletin paralarıyla oluşturulan  yapılar vardı. Sevindirici olan paralel yapının milletten aldığını; Allah'ın  takdiri, milletten alınanlar bu şekilde tekrar millete dönmüş oldu."

Söz konusu varlıkları tek tek tespit ettiklerini ve her birini kayda  aldıklarını anlatan Ağbal, bu varlıkların kamunun ihtiyaç duyduğu noktalarda  nasıl kullanılacağı konusunda önümüzdeki süreçte değerlendirme yapılacağını  sözlerine ekledi.

Bakan Ağbal, kamudaki görevden uzaklaştırmalara değinerek, işlerin  aksamaması için gereken çalışmaları yaptıklarını söyledi. Ağbal, "Kanun Hükmünde  Kararnameye gerekli hükmü koyduk.Bütçe kanundaki sınırlamalara tabii olmaksızın  bu şekilde boşalacak kadrolara Bakanlar Kurulu kararıyla açıktan atama yapma  imkanı getirdik." ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olan vatandaşlara yönelik  birtakım düzenlemeler yaptıklarına dikkati çeken Ağbal, "Bu kardeşlerimizden  şehit olanlarla ilgili olarak, güvenlik güçlerimizden bugün şehit olanlarımıza  hangi mali hakları sağlamışsak bu kardeşlerimize de aynı hakları sağladık. O  insanların hepsi bunları yaparken sadece vatan ve millet için yaptılar ama devlet  olarak biz onların geride kalanlarına ve yaralanan kardeşlerimize sahip  çıkacağız." diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • türk 7 yıl önce Şikayet Et
    ya durust vatandas ne olacak
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    tüm vergiler ve harçlar olmalı adil olanı bu
    Cevapla
  • yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    kyk kredi borç fazileride silinsin bi zahmet bakanım.
    Cevapla