Babacan: 'Dalgalanmalar geçiyor'

AK Parti Milletvekili Ali Babacan,15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye'de piyasa dalgalanmalarının yavaşladığını söyledi

Babacan: 'Dalgalanmalar geçiyor'
Babacan: 'Dalgalanmalar geçiyor'
GİRİŞ 22.07.2016 11:48 GÜNCELLEME 22.07.2016 11:48

AK Parti Milletvekili Ali Babacan NTV'ye yaptığı değerlendirmelerde, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye'de piyasa dalgalanmalarının yavaşladığını söyledi. Halkın demokrasiye sahip çıkmasının ekonomiye verilecek daha fazla zararın önüne geçmiş olduğunu belirten Babacan, "Halkımız darbe girişimine karşı gösterdiği güçlü duruş, ekonomimize ödetilebilecek bedelleri hafifletti. Türkiye kriz yönetim tecrübesine sahip bir ülke. Endişeye gerek yok. Dikkatli yönetilmesi gereken bir süreç. Zor bir dönemden geçiyoruz ama ülke sahipsiz değil. Türkiye badireler atlatmaya alışık bir ülke. Türkiye'de liderlik boşluğu yok" dedi.

Ali Babacan, "Böylesi olağanüstü durumlar piyasalarda dalgalanmalar olur. Biz bunları daha önce de gördük, ilk defa yaşamıyoruz ama dalgalanma hacmi çok büyük olmadı. Türk ekonomisinin temellerinin sağlamdır. Böylesine büyük bir olayda dahi Hazine'nin borçlanma faizi 1 puan gibi düşük bir oranda arttı. Krizler aynı zamanda fırsattır. Bazı önemli reformlar kriz döneminde yapılır. G-20'de yaptığım konuşmada, 'hiç bir krizi ziyan etmeyin' demiştim. Özellikle yapısal reformların hızlı bir şekilde devreye sokulması faydalı olacaktır. Merkez Bankası, BDDK ve düzenleyici kurumlar tarafından gerekmesi durumunda zamanlı adımlar atılmasının önemli olacaktır" diye konuştu.
 
Kredi derecelendirme kuruluşlarının not kararlarına da değinen Babacan, "Mevcut durumda Türkiye'nin kredi notunu düşürmek için gerekçe yok. Kredi kuruluşları beklentiler kanalından değerlendirme yapıyor. Beklentileri izlemenin en iyi yolu da yerinde görmektir. Kredi derecelendirme kuruluşlarına çağrıda bulunuyorum gelin yerinden görün. FETÖ'nün yurtdışında lobileri var. Türkiye'yi terör örgütlerinden dinlemesinler, Türkiye'yi yetkililerden dinlesinler" değerlendirmesini yaptı.