Fetullah Gülen’e başka isimle maaş

FETÖ terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'in SGK'dan nasıl maaş almaya devam ettiği ortaya çıktı.

Fetullah Gülen’e başka isimle maaş
Fetullah Gülen’e başka isimle maaş
GİRİŞ 21.07.2016 09:45 GÜNCELLEME 21.07.2016 09:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fethullah Gülen’in SGK’dan aldığı emekli maaşının darbe girişiminden çok önce kesildiği ancak başka bir isimle hesabına para yatırılmaya devam edildiği anlaşıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin yankıları devam ederken, dün internet sitelerine FETÖ terör örgütünün başı Fethullah Gülen'in halen SGK'dan maaş aldığı ancak dün itibarıyla bu maaş ödemesine son verildiği haberi yansıdı.

Gülen'in maaşı 15 Temmuz kalkışması sonrası değil çok daha önce, 17-25 Aralık teşebbüsünden hemen sonra kesildi. Ancak yapılan incelemede halen maaş almaya devam ettiği tespit edildi. Bunun üzerine halen maaş ödenen hesap da kapatıldı. Dün konuyla ilgili olarak VATAN'a bilgi veren bir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlisi, şunları söyledi:

"İddia edildiği gibi bugüne kadar Fethullah Gülen'e emekli maaşı ödendiği doğru değil. Maaşın ödenmemesine dair kararımız 2 yıldan bu yana var. Ancak SGK'nın içindeki FETÖ terör örgütüne ait kişiler kimlik bilgileri ile oynamışlar. Başka bir isimle 2.5 yıla yakın zamandır illegal olarak Ziraat Bankası'ndaki aynı hesaba para yatırıldığı anlaşıldı. Bunun anlaşılması üzerine gereken tedbirler alındı. Kimlik bilgileri ile oynayan SGK elemanları hakkında da takip başlatıldı."

15 Temmuz kalkışmasının emrini verdiği tahmin edilen Fethullah Gülen, 1 Şubat 1990 tarihinde SSK'dan emekli olmuştu. 1981 yılında Diyanet'teki görevinden istifa eden Gülen'in sigorta primlerini daha sonra kardeşine ait Gülen Matbaa üzerinden yatırmaya devam ederek emekliliğe hak kazandığı biliniyor.

Her ayın 19'unda emekli maaşı alan Fethullah Gülen'in SSK belgesinde "Ödeme Tipi SSK Emekli Maaş" ifadesi yer alıyordu. Gülen, emekli maaşı olarak 1.589 lira alıyordu.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 7
  • Mü'min 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen 150 milyar dolarlık bir bütçeye hükmet, sonra gel emekli maaşı çekecem diye uğraş. Devleti ye de nasıl yersen ye değil mi hain?
    Cevapla
  • Emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut ve önceki çalışma bakanı ses verrrrr!!!
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Ödenen kamu maaşlarının emekli çalışan hepsinin gözden geçirilmesi gerekir. Bu hainler başka maaşlar da yatırılmasını sağlıyor olabilir.
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    yakalandığı anda lime lime edilsin pis kanı bu toprağa değmeden israilemi olur abd ye mi olur veya bayan kilintina verilsin arası eyiymiş
    Cevapla
  • Kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    Dersaneleri, özel okullari, üniversiteleri, sirketleri, bankasi vb daha nice para kaynagi var. ABD deki ciftligi emekli maasiylami ceviriyor. Bu kaynaklari kurutmak lazim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle