Darbe girişimi sonrası Fitch'ten kritik açıklama!

Fitch tarafından yapılan açıklamada, “Başarısız darbe girişimi sonrası Türk bankalarının riskleri arttı” denildi.

Darbe girişimi sonrası Fitch'ten kritik açıklama!
Darbe girişimi sonrası Fitch'ten kritik açıklama!
GİRİŞ 20.07.2016 16:53 GÜNCELLEME 20.07.2016 16:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türk bankalarını izlemeye almasının ardından şimdi de Fitch Ratings, Türk bankalarının kredi profilleri ve notları için aşağı yönlü risklerin, başarısız darbe girişiminin ve politik ayrışmanın büyüyeceği yönündeki görünümün sonucu olarak arttığını bildirdi. Türk bankalarının kredi profillerinin ülke kredi notuna, yabancı kredi piyasalarına ulaşıma ve TL kuruna karşı hassas olduğunu ifade eden Fitch Ratings, "Aynı zamanda, büyük bankaların çoğu için verilen yatırım yapılabilir seviyede notun yansıttığı gibi Türk bankacılık sektörünü temel olarak sağlam görmeye devam ediyoruz.

Kısa vadede bankaların finansal değerlendirmede herhangi bir keskin hareket beklemiyoruz. Darbe girişiminin mevduat istikrarsızlığını tetiklediği yönünde çok az kanıt var ve merkez bankası sektöre likidite desteği sağlamaya hazır olduğunu ifade etti" değerlendirmesini yaptı.

Bazı bankaların varlık kalitesi rasyolarının sorunlu turizm sektöründeki riskleri nedeniyle baskı altına girebileceğini belirten Fitch, ancak sektör geneli olarak değerlendirildiğinde turizme kredilerin bankaların toplam kredilerinin yüzde 3'ü gibi düşük bir oranda olduğunu da ifade etti.

Fitch, son birkaç günde yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin kredi notu üzerinde baskı yaratıp yaratmayacağının hükümetin siyasi bölünmeyi derinleştirecek, kurumların bağımsızlığını zayıflatacak reaksiyonlarda bulunup bulunmayacağına bağlı olacağını da vurguladı.

YORUMLAR 1
  • Burak 7 yıl önce Şikayet Et
    En realisti bu
    Cevapla