TİM'den kredi derecelendirme kuruluşları çağrı

TİM, Moody's ve diğer derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notunu olumsuz yönde revize etmemesi gerektiğini düşündüklerini bildirdi.

TİM'den kredi derecelendirme kuruluşları çağrı
TİM'den kredi derecelendirme kuruluşları çağrı
GİRİŞ 20.07.2016 14:56 GÜNCELLEME 20.07.2016 14:56

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Moody's ve diğer derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notunu olumsuz yönde revize etmemesi gerektiğini düşündüklerini bildirdi.

TİM'den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 
"Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihaneti ile karşı karşıya kalmıştır. Ancak bu ihanete, asil milletimiz cesareti ve feraseti ile gereken cevabı vermiştir.
 
Kazanan demokrasi olmuştur. Bugünden sonra, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarını bozacak hiçbir örgütlenme, yaşama şansı bulamayacaktır. Moody's yetkililerine göre Türkiye'ye dönük incelemeler 1 ila 3 ay içerisinde tamamlanacak. 

Bu süre zarfında Türkiye'de gündem çoktan darbe girişimi olmaktan çıkacak. Tekrar ekonomi, üretim ve ihracat olmaya devam edecektir. Türkiye yüksek büyüme performansını sürdürmeye ve ekonomik reformlarını ardı arkasına yapmaya devam edecektir. 

Hükümetimiz yakın zamanda yatırım ortamının iyileştirilmesi ile ilgili bir torba yasayı Meclis'ten geçirmişti. Bu hafta içinde ise yeni yatırım teşviklerini ve ihracat desteklerini içeren yasa tasarısı Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirilecekti.
 
Ancak, yaşananlar sebebiyle maalesef ertelenmek durumunda kaldı. Şundan hiç şüphemiz yok ki, çok yakında bu tasarı da Yüce Meclisimizden geçecektir.
 
Bu yaşananlar, Türkiye'nin hedeflerine ulaşması önünde en ufak bir aksama meydana getirmeyecektir. Ülkemizin kredi notunda olumsuz anlamda bir değişim yapılmasına sebebiyet verecek bir gelişme yaşanmayacağını düşünüyoruz. Bizler, Hükümetimizin verdiği desteklerle daha fazla üretip daha fazla ihracat yapmaya devam edeceğiz. 

Dolayısıyla, Moody's ve diğer derecelendirme kuruluşlarının notumuzu olumsuz yönde revize etmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Olumsuz bir revizyonun, kazanan demokrasi ve istikrar iken, karşı tarafın ödüllendirilmesi anlamına geleceğini de hatırlatmak isteriz.