Darbeciler iletişim şebekesine saldırdı

Darbeciler, önceki gün iletişim şirketlerinin veri merkezlerini hedefledi. Ayrıca mobilsabit şebeke ve uydu altyapılarına da saldırdılar.

Darbeciler iletişim şebekesine saldırdı
Darbeciler iletişim şebekesine saldırdı
GİRİŞ 17.07.2016 17:04 GÜNCELLEME 17.07.2016 17:04

Hükümete yönelik yapılan askeri kalkışma girişiminin hedeflerinden biri de uydu, sabit ve mobil telekomünikasyon şirketleri oldu. Darbeci askerler, amaçlarına ulaşmak için iletişimi kesmeyi amaçladı.

Veri merkezleri, iletişim altyapılarını ele geçirmek isteyen darbeciler, şirketlerin iletişim merkezlerine girmeye çalıştı. Uydu ve mobil şebekeler öncelikli hedef haline gelirken, Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT Kampüsü'ne saldırı yapıldı.

Turkcell'in Gebze veri merkezi de, başarısız kalkışmanın hedefleri arasında yer aldı. Telekom şirketleri de iletişiminde sorun olmaması için abonelerine ücretsiz dakika ve internet paketi verme kararı aldı.

Turkcell'den yapılan açıklamada, tüm Turkcelllilere ücretsiz konuşma, SMS ve internet yüklemesi yapılacağı belirtildi Vodafone da yaptığı açıklamada, tüm abonelerine haftasonu geçerli olmak üzere ücretsiz 150 dakika konuşma ve 250MB internet tanımlanacağını duyurdu. Öte yandan Türk Telekom yetkilileri, 81 ilde iletişim sistemlerinin kontrol altına alındığını bildirdi.