Suriye'ye ihracatta büyük gün!

Suriye ile ihracat karşılığı ithalat izinin ardından, bugün ilk kez muhaliflerin kontrolündeki bölgelere patates ve soğan gönderildi.

Suriye'ye ihracatta büyük gün!
Suriye'ye ihracatta büyük gün!
GİRİŞ 14.07.2016 20:19 GÜNCELLEME 14.07.2016 20:47
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Suriye ile ihracat karşılığı ithalat izninin çıkmasının ardından, bugün Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ilk defa bin ton patates ve soğan gönderildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Büyük Ortadoğu Gümrükleme İthalat İhracat Şirketi sahibi Salih Arslan, yaklaşık 2 yıldır bekledikleri Suriye’den ithalat izninin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan çıktığını belirterek, ’ihracat karşılığı ithalat izni’ verilen Hataylı tüm tüccarların rahat nefes aldıklarını, ihracatın da bugün başladığını söyledi.

'NAKLİYECİLERE DE YARAR'

Suriye’ye başlatılan ihracat kapsamında, Amik Ovası çiftçilerinin ellerinde kalan patates ve kuru soğanın artık bir alıcısı olduğunu sözlerine ekleyen Arslan, nakliyecilerin de hareketlendiğini ve TIR’ların garajlarda kalmayacağını ifade etti.

Arslan şöyle konuştu:

"Çiftçiler, tüccarlar ve nakliyeciler verilen izinler çerçevesinde artık çalışmaya başladı. Amik Ovası’nda yetişen ürünleri Suriye halkının istifadesine sunacağız. Temel gıda maddesi bulmakta sıkıntı çeken Suriye halkı ihracat yoluyla bulmakta zorluk çektiği ürünleri rahatlıkla bulacak. TIR’larla sevk edilen ürünler Cilvegözü Sınır Kapısı ile Suriye’nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı arasında bulunan ara bölgede Suriye TIR’larına aktarılacak."

MUHAFİLERİN KONTROLÜNDEKİ BÖLGELERE GİDİYOR

Suriyeli tüccar Faysal Gazi ise, muhaliflerin kontrolünde bulunan Suriyeliler'in temel ihtiyaç maddelerinin ihraç edilmesinden dolayı memnun olduklarını söyleyerek, halkın ihtiyaçlarına daha rahat cevap verebileceklerini ifade etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 32
  • Allahın kulu 7 yıl önce Şikayet Et
    ırkçı ve fasistmi ama türkiye zaten onlara kac yıldır bakıyo dahane biz vatandaşlık verilmesin diyoruz savaş bittiğinde ulkelerine dönsünler. biz suçlu oluyoruz ülkesini bırakmış gelmiş okadar geñç suriyeli yarın bizde bişey olsa sanıyomusuñ benim ülkem için savaşır cevap bekliyorum.
    Cevapla
  • turgut 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli savaş kaçkınlarına methiye düzüp,onlardan medet umum sevap kapısı kalmamış gibi onları abat etme gayretinde olanlar o edepsiz söz anlamazlar ile bir komşuluk yapın da gününüzü görün.Hiç bilmiyorsazız sadece şehirler arası çalışan otobüs muavinlerine sorun.Nasıl olduklarını.
    Cevapla
  • TUĞRUL 7 yıl önce Şikayet Et
    Kamyon gidebiliyor ise, huzurumuzu kaçıran savaş kaçkınları da pekala gödebilir.Bir teki bile kalmadan sabaha bırakılmadan bu edebsiz hayasızlar derhal gönderilsin benim vatanımdan.Aksini düşünen evinde beslesin.Milli servetimiz bu savaş kaçkınlarının rahatı için heba edilmesin.
    Cevapla
  • hakın 7 yıl önce Şikayet Et
    edepsizler kısmına katılıyorum.ama hepsi değil.benim insanlarımın hepsinin edepsiz olmadığı gibi.mümkünse bizim insanlarımızın edepsizlerinide bir köşeye tıksalar ne güzel olur.
    Cevapla
  • nevzat 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorumculara bakınca insan düşünmeden edemiyor, bu kadart ırkçı ve faşist düşünceli insanı yetiştiren eğitim sistemimizin ciddi bir şekilde sorgulanması lazım. Hadi bırakın ensa-r muhacir muhabbetini , siz insan değilmisiniz yahu.
    Cevapla
  • Ya kahhar 7 yıl önce Şikayet Et
    Suryelileri gönderelim diyenler suryelilerin 10 misli kadar bu topraklarda yaşyayıp bu ülkenin kimliğini hakketemedikleri kişiler var onları nedemeli? Türklüğümden utanıyorum diyen çok kişi gördük son 4-5yılda bunlara nedemeli????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle