Gazze’nin elektriği de altyapısı da Türkiye’den

10 Temmuz tarihinde Gazze'ye ulaşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri elektrikte altyapı sorununu çözecek

Gazze’nin elektriği de altyapısı da Türkiye’den
Gazze’nin elektriği de altyapısı da Türkiye’den
GİRİŞ 11.07.2016 11:20 GÜNCELLEME 11.07.2016 11:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, Türkiye ile İsrail arasında normalleşme sürecinde ele alınan konulardan biri olan “Gazze’nin elektrik ihtiyacının karşılanması” için Gazze’ye gitti.

Dün (Pazar) Gazze’ye ulaşan Gazze’nin elektrik altyapı sorununun çözümü için yapılabilecekler ile ilgili detaylı çalışma yapacak. Heyet Filistinli hükümeti, İsrail makamları ve Gazzeli yetkililer ile görüşmeler yapacak. Heyette Bakanlıktan üst düzey bürokratların yanında Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) yetkilileri de var. Bakan Berat Albayrak’ın heyetten üretim, iletim ve dağıtım alanlarında kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecekler ile ilgili kapsamlı rapor istediği belirtildi.

ALBAYRAK DUYURMUŞTU

Heyetin gideceğini ilk olarak Albayrak, “Elektrik santralinin mevcut talebi karşılayıp karşılamayacağı, iletim hatlarının durumu, rehabilitasyon konusu için bir ekip hazırladık. Saha çalışması için ekibi göndereceğiz” sözleri ile duyurmuş,” Biz, Gazze halkının insanca yaşaması için neler yapılması gerekiyorsa öncelikle onun peşindeyiz. Gerisi teferruat” değerlendirmelerinde bulunmuştu. 

RAPORA GÖRE YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Enerji Bakanlığı yetkililerinin görüşmeleri sonrasında hazırlayacakları rapor Albayrak tarafından, Cumhurbaşkanı’na ve Bakanlar Kurulu’na sunulacak ve Türkiye’nin yol haritası belli olacak.

3 KOLDAN, EŞZAMANLI ÇALIŞMA

Türkiye raporun ardından 3 koldan eşzamanlı çalışma başlatacak.

Öncelik olarak Gazze’nin elektrik üretimi için acil olarak yapılması gerekenler ele alınacak. Gazze Limanı’na kurulacak gemi santral ile düşünülen projelerden. Bunun yanında başta Güneş enerjisi sistemleri olmak üzere çok farklı alanlarda üretim için yapılabilecek tüm projeler hayat geçirilmeye başlanacak.

3 koldan yürüyecek projenin elektrik üretimi kadar önemli bir diğer ayağı, Gazze’nin elektrik iletim altyapısını yeniden kurmak olacak. Gazze’de yeni bir iletim hattı için planlama yapılacak, ihtiyaç duyulan trafolar, yüksek ve alçak gerilim hatları kurulacak.

İletim hattı ile birlikte dağıtım da yeniden kurgulanacak. Gazze’nin tüm hanelerine elektriğin ulaşması için ayrı bir planlama yapılacak.sokak aydınlatması

ÖZEL SEKTÖR DE DEVREYE SOKULACAK

Türkiye, Gazze’nin insani ihtiyaçlarının karşılanması için büyük sorumluluk üstlenirken, sadece devletin değil özel sektörün de bu süreçte yer almaya gönüllü olduğu öğrenildi. Üretim, iletim ve dağıtım alanlarında tecrübeli özel sektör temsilcilerinin Gazze için sorumluluk üstlenmeye hazır olduğunu dile getirdiği öğrenildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 11
  • pamir 7 yıl önce Şikayet Et
    Yapın yapın da, bu filistinliler osmanlıya yaptığını bize gene yaparlar.
    Cevapla
  • mehmet ali 7 yıl önce Şikayet Et
    filistin cephesinde şehit olanlar kimdi acaba? bırakın ingiliz ağzı ile konuşmayı artık
    Cevapla
  • gercekci 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin yaptiklarini takfirle karsiluyorum,fakat bunun maliyetini israil odemesi gerekur cunku israile guvenmiyorum onlar bombalasin Türkiye onarsin bu namussuzlar tarihte de boyleydi,onlara guvenemiyorum.
    Cevapla
  • nuhhhh 7 yıl önce Şikayet Et
    islam aleminin yegane değeri Türkiye'dir. Allah razı olsun emek verenlerden yardım edenlerden
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle, inşaAllah yakında yalan söylerken şaakkkkkkk diye çarpılacaksınız.
    Cevapla
  • gariban tc li 7 yıl önce Şikayet Et
    önce kendı halkına bakın
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    rezilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle