Türk yapımı Sikorskyler geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 109 Sikorsky helikopteri Türkiye'de üretileceğini söyledi.

GİRİŞ 07.07.2016 16:14 GÜNCELLEME 07.07.2016 16:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Giresun'daki askeri helikopter kazasına ilişkin, "Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor. Uygunsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor. Normalde bu helikopterler son derece güvenilir. Son derece tercih edilen helikopterlerdir. Envanterimizde çok sayıda var." dedi.

hatası gibi geliyor. Normalde bu helikopterler son derece güvenilir. Son derece tercih edilen helikopterlerdir. Envanterimizde çok sayıda var." dedi.

Yığılca ilçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Özlü, burada vatandaşların sorunlarını dinledi, ilçeye yapılan yatırımlarla ilgili bilgi paylaştı.

Daha sonra Akçakoca ilçesine geçen Özlü, belediye önünde gerçekleştirilen bayramlaşma programının ardından, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'yi makamında ziyaret etti.

"Sikorsky helikopterleri Türkiye'de üreteceğiz"

Burada, Giresun'da düşen askeri helikoptere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özlü, şunları kaydetti:

"Bunlar Sikorsky tipi helikopter. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elinde en çok tercih edilen helikopterdir. Sikorsky helikopter firmasıyla bir anlaşmamız var, bu helikopterlerin Türkiye'de yapımına yönelik olarak. 109 helikopteri Türkiye'de üreteceğiz, 3,5 milyar dolar projemiz var. Bu proje devam ediyor. Bu ay Amerika'ya bir ziyaretimiz var. Amerika'da Sikorsky üretim yerini göreceğiz. Bir pilotun en çok tercih ettiği helikopterdir. Hangi pilotu çağırırsan çağır 'Sikorsky helikopter' der. Diğer helikopter markalarından önde gelir."

Bakan Özlü, helikopterin düşmesine ilişkin, "Sanki bana kullanım hatası gibi geliyor. Uygunsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor. Normalde bu helikopterler son derece güvenilir. Son derece tercih edilen helikopterlerdir. Envanterimizde çok sayıda var." ifadelerini kullandı.

Özlü, daha sonra ilçe merkezinde esnafları ziyaret ederek bayramlaştı, vatandaşlarla sohbet etti.

.

YORUMLAR 8
  • gönder 7 yıl önce Şikayet Et
    Aslı hu Nesli hu yolladıgımız çıkmıyor mu
    Cevapla
  • Aslı Hu Nesli Hu 7 yıl önce Şikayet Et
    Bilindiği üzere daha öncede bu helikopterlerden düştü. Amerikan askerleri taşırken afganistanda gerek ırakta ilk defa düşmüyor. Amerikan Sat Komandoları ölmüştü hiç kurtulan olmadı,biz kendi Copterimizi yapalım İnşallah artık
    Cevapla
  • Engin 7 yıl önce Şikayet Et
    helikopterin son görüntülerini görmüş mü bu ökkeş
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz bilim,sanayi ve teknoloji bakanısınız, verilerle konuşmalısınız, sanki ile olmaz.
    Cevapla
  • İzmitli 7 yıl önce Şikayet Et
    kaç tane kazada dünya kadar insan ölmüş güvenli diyor hala
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle