Pazarlar kurulmadı, marketlere gün doğdu

Gıda fiyatlarını artırmak için hiçbir fırsatı kaçırmayan marketler, yine sahne aldı.

Pazarlar kurulmadı, marketlere gün doğdu
Pazarlar kurulmadı, marketlere gün doğdu
GİRİŞ 04.07.2016 09:40 GÜNCELLEME 04.07.2016 11:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Marketler yine yapacağını yaptı. Bayramda pazarların kurulmamasını fırsat bilen bazı marketler, etiketleri 1 gecede değiştirdi. Sebze ve meyvedeki yüzde 150’ye varan zamlar şoke etti.

Bayramda halk pazarlarının kapalı olması, zamcı marketlerin ekmeğine yağ sürdü. Vatandaş, sebze-meyve almak için markete gittiğinde şok fiyatlarla karşılaştı. Etiketler değiştirilerek, sebze-meyve fiyatlarına 1 gecede yüzde 150'ye varan oranlarda zam yapıldı. Bayram öncesi dolabını doldurmak isteyen vatandaş, fırsatçı marketlere boyun eğmek zorunda kaldı. 29 Haziran ile şimdiki market fiyatları karşılaştırıldığında, en yüksek zamlar çilek, sivri biber, soğan, kabak, domates ve fasulyede görüldü. Geçen hafta içi 3.80 lira olan çileğin kilogramı 9.95 liraya, 2.81 lira olan sivri biberin kilosu 6.99 liraya, 1.10 lira olan kuru soğanın kilosu ise 3.59 liraya yükseldi. Kabak da bayram zammından nasibini aldı. Geçen hafta ortasında 2.09 liradan satılan kabağın kilogramı tezgahlara 5.59 liradan çıktı. Fasulyenin fiyatı 2.09 liradan 5.59 liraya, domatesin fiyatı 2.83 liradan 5.59 liraya tırmandı.

RAMAZAN'DA DA ARTTI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin verilerine göre, 27 Mayıs-29 Haziran döneminde de marketler 14 ürüne zam yaptı. Markette bu dönemde en fazla fiyat artışı yüzde 60.86 ile domateste görüldü. Domatesteki fiyat artışını yüzde 19.53 ile kabak, yüzde 19.47 ile sivri biber takip etti.

RUSYA DA BAHANE OLDU!

Fırsatçılar, Rusya'ya ihracat kapısının aralanmasını da bahane etti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Rusya ile buzların çözülüyor olmasını fırsat bilen spekülatörlerin iç piyasada sebze ve meyve fiyatlarına zam yapmaya başladıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Yetkililer denetimleri artırsın. Bayram üzeri kimsenin vatandaşa yüksek fiyattan sebze ve meyve yedirmeye hakkı yok."

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 3
  • Wanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Valla bizde genel bir artış var.domates pazarda 2.5, markette 3 tl salatalik 3, biber 2.5 tl. Ama enteresan kapyayı pazarda 2 tl ye aldım.....
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    bende marketciyim neden yalan söylüyorsun sende hiç allah korkusu yokmu zalim kafir sen kiiminçakalısın telefon ver sana marketdeki zemze fiyatlarını okuyayım aklın başına gelir belki
    Cevapla
  • isa 7 yıl önce Şikayet Et
    kafana gore kime kafir diyorsun. acip da kalbine mi baktin
    Cevapla