Bakan Albayrak uyardı: İstanbul elektriksiz kalır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yatırımların gerçekleşmediği takdirde yaşanacak tehlikeye işaret etti.

Bakan Albayrak uyardı: İstanbul elektriksiz kalır
Bakan Albayrak uyardı: İstanbul elektriksiz kalır
GİRİŞ 04.07.2016 06:07 GÜNCELLEME 04.07.2016 06:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yakın gelecekte yatırımlar yapılmazsa İstanbul’un elektriksiz kalabileceğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eski altyapıya dikkat çekerek, “Anadolu’dan, Karadeniz’den İstanbul’a elektrik taşıyoruz. Büyük risk. Bu işin hiç şakası yok. Bu yatırımları önümüzdeki 3 - 5 yılda hayata geçirmezsek yarın bir gün elektrik kesintileri başlayacak” dedi.

Çin’in başkenti Pekin’deki G20 Enerji Bakanları toplantısından dönüş yolunda uçaktaki sohbetin ana gündemi “enerji” oldu. Türkiye’nin enerjide hiç vakit kaybetmeden yatırım yapması gerektiğinin altını ısrarla çizen Bakan Albayrak, bu noktada kapımızdaki önemli bir tehlikeye de dikkat çekti. 

"BU İŞİN ŞAKASI YOK"

Önümüzdeki dönemde acilen yatırım yapılmazsa İstanbul’un elektriksiz kalabileceğini ifade eden Albayrak, “Marmara Bölgesi Türkiye’nin elektriğinin 3’te 1’ini tüketiyor. Bölgenin elektriğini Anadolu’dan taşıyoruz, Karadeniz’den elektrik getiriyoruz. İletim kayıpları ve maliyet büyük risk. Bu işin hiç şakası yok, bu milli bir mesele. Marmara Bölgesi’nde baz yatırımı yapacağız. Nasıl yapacağız? Ya gazdan, ya ithal kömürden ya da yerli kömürden... Biz bunu yerli kaynakla yapmak istiyoruz. ‘O yatırıma karşısınız, buna karşısınız’ diye bir şey yok. Kimse kusura bakmasın. Elektrikte bir sıkıntı olduğunda vatandaş bize soracak. ‘Niye ondan, niye bundan yapmadın’ demeyecek. Bu yatırımları önümüzdeki 3-5 yılda hayata geçirmezsek yarın bir gün elektrik kesintileri başlayacak” dedi.

YORUMLAR 6
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    Bogazı kes karadeniz yuksekte kalacak. Istediğin kadar elektrik uretirsin. Hidro elektrik. Suyun çoğu asağı akiyor. Yani egeye doğru.
    Cevapla
  • Alemdar 7 yıl önce Şikayet Et
    bizde Sudan bol ne var rizeda bile adam su dan elektrik uretiyor evine devlet niye yapmiyor su yeter sirf gunes energisi gec bile alinmis karar kopruden daha onemli bir mesele bu !!!!
    Cevapla
  • Hasan Ellialtı 7 yıl önce Şikayet Et
    Yeni ihaleler yolda..
    Cevapla
  • Yakup DOĞAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Bakanımız hiç rüzgar gülü ve güneş enerji panallerinden bahsetmemiş... Daha ucuz maliyetli ve en yerlisi
    Cevapla
  • isayusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Ruzgar güllerinin de çok olumsuz yönleri var.
    Cevapla
  • serhat 7 yıl önce Şikayet Et
    akdeniz bolgesinde büyük artis var ruzgar gullerini destekliyorum yanliz bize daha büyük isler lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle