11 milyon kişi bu haberi bekliyor!

Toplam 11 milyon emekliyi ilgilendiren promosyon çalışması tamamlandı.

11 milyon kişi bu haberi bekliyor!
11 milyon kişi bu haberi bekliyor!
GİRİŞ 02.07.2016 10:20 GÜNCELLEME 02.07.2016 10:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Özel bankalar, her yıl sisteme yeni giren yaklaşık 500 bin emekli için 3 yıllığına 500 lira promosyon teklif etti. Bütün emekliler için '0-500, 500-bin, bin-2 bin lira arası ve 2 bin lira üstü alanlar' olmak üzere kademelendirme yapıldı.

Bankalar, emekli aylığı ve sistemde kalma süresine göre promosyon ödemesi yapacak. Promosyon ödemesinde taban fiyat formülü öngörülüyor. Önerilen 500 lira asgari tutar olacak, aylık dilimlerine göre yukarı çıkarılabilecek. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, emeklilere promosyon çalışmasını tamamladıklarını, Başbakan Binali Yıldırım'a sunacaklarını söyledi.

Takvim'deki habere göre, kamu, katılım, özel bankalar ve PTT olmak üzere 4 ayrı kurumla görüşme yaptıklarını belirten Soylu, "Bütün emeklileri kapsayacak şekilde bir çalışma yaptık" dedi. Emekli aylıklarına göre kademelendirme yaptıklarını anlatan Soylu, "Bankalar özellikle yeni emeklileri istiyor. Cazibe merkezleri yeni emekliler. Biz istiyoruz ki tüm emekliler yararlansın. Bankalarla yapılan görüşmelerde kademeli bir çalışma yaptık. İlk teklifler alındı, belli noktaya geldi. Toplu pazarlık yapıyoruz. Emekli aylığı ve sistemde kalma süresi belirleyici olacak" diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • reis 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu bankalar kadar adi bi kuruluş varmı alacaklarına canavar gibi saldırıyorlar.
    Cevapla
  • şef 7 yıl önce Şikayet Et
    şu işi bi halledemediler gitti...yıllar geçiyor emekli bekliyor yazık.
    Cevapla
  • ersal yeşildağlı 7 yıl önce Şikayet Et
    hanı nerede balık kavağa çıkıncamı
    Cevapla