Türkiye'nin en büyük şirketi belli oldu

BOTAŞ, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği Fortune 500'de, 37,1 milyar liralık net satış geliriyle birinci oldu.

Türkiye'nin en büyük şirketi belli oldu
Türkiye'nin en büyük şirketi belli oldu
GİRİŞ 30.06.2016 11:07 GÜNCELLEME 30.06.2016 17:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Finansal kurumlar ve holding şirketleri dışındaki tüm sektörleri kapsayan Fortune 500 Türkiye araştırmasının dokuzuncusu Fortune Türkiye dergisinin temmuz sayısında yayımlandı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği Fortune 500'de, 37,1 milyar liralık net satış geliriyle birinci oldu. Buna göre BOTAŞ, 37,1 milyar liralık net satış geliriyle listenin ilk sırasında yer aldı.

8 YIL SONRA LİDER DEĞİŞTİ

BOTAŞ'ın hemen arkasından, sekiz yıldır listenin lideri olmasına rağmen petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle satışları 36,8 milyar lira olarak gerçekleşen Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) geldi.

OMV Petrol Ofisi, 30,9 milyar liralık satış geliriyle üçüncü sıradaki yerini korurken, Türk Hava Yolları (THY) 28,7 milyar liralık satışla dördüncü, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) 20 milyar liralık satışla beşinci sırada listeye dahil oldu.

Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ'nin (TETAŞ) 19,5 milyar lira ile altıncı sırada olduğu listede, Opet 18,5 milyar lira ile yedinci, BİM 17,4 milyar lira ile sekizinci, Ford 16,7 ile dokuzuncu, Shell ve Turcas ise 15,4 milyar lira ile onuncu olarak yer aldı.

YORUMLAR 11
  • Hikmetli 7 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edersek hepsi de tüketim odaklı liderler. Gazı, petrolü ithal et hazır müşteri 80 milyona sat. Hesap kitaba gerek yok bu müşteri kitlesi bende olsa ben de lider olurum. Katma değer üreten bir firma listenin üzerinde malesef yok.
    Cevapla
  • giresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    şu ruslarla boru hattını tamamlasalar çok iyi olur gaz ucuzlar acele imzalar atılsın
    Cevapla
  • Serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bide maliyetine gaz satıyoruz diyorlar. Gaza suya elektriğe ayda 300 kışın 600 veriyorum. Maaşım 1.600 ayıp ya. 700'de kira veriyorum.
    Cevapla
  • isa koç 7 yıl önce Şikayet Et
    ilk 10daki 7 firma petrol, gaz ve elektrik firması. yani gerçekten kendi elektriğimizi, petrolümüzü gazımızı çıkaramaz ve üretemezsek pekte ilerlememiz mümkün değil.
    Cevapla
  • yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    vergisiyle ülke geçiniyor öyle deme :)
    Cevapla
  • botaşçı 7 yıl önce Şikayet Et
    tüptaş kimin ? yahudini değil mi kimi kime övüyorsunuz !!! yazıklar olsun
    Cevapla
  • yorumcu1 7 yıl önce Şikayet Et
    evet hükümet zarar ediyor diye satmıştı :) ayrıca yahudinin değil koç holdingin.
    Cevapla
  • kumanda 7 yıl önce Şikayet Et
    anlaşmış olmak düşman olmamak anlamına gelmez. israil bu ülkenin bir nymaralı düşmanıdır
    Cevapla
  • ege 7 yıl önce Şikayet Et
    1. si tüptaş değil tüpraş. 2. si yahudinin değil öz be öz türk koç ailesinin yatırımıdır. bünyesinde bir çok insana ekmek verir. 3. sü yahudi dediğin adamlarla anlaştık artık düşmanımız değiller yani.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle