Köprü geçişinde KDV ayarlaması

Yap-işlet-devret modeli çerçevesinde yaptırılan köprülerin geçişinde Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 8 olarak uygulanacak.

GİRİŞ 30.06.2016 17:10 GÜNCELLEME 30.06.2016 17:15
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Üç yıl önce temeli atılan Osmangazi Köprüsü bugün açıklanıyor. Köprü geçiş ücretinin ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Köprü geçiş ücretinin açıklanmasından önce önemli bir düzenleme yapıldı. Yap-işlet-devret (YİD) modeli çerçevesinde yaptırılan köprülerin geçişinde Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 8 olarak uygulanacak.

Bakanlar Kurulu'nun, Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, YİD modeli çerçevesinde yaptırılan köprülerin geçişinde KDV oranı yüzde 8 olarak uygulanacak. Daha önce uygulanan KDV oranı yüzde 18'di. KDV'deki indirimin, köprü geçiş ücretine de olumlu yansıması bekleniyor.

EN UCUZ KÖPRÜ MÜ? 

Bu düzenleme, bugün açılışı gerçekleştirilecek Osmangazi Köprüsü'nde uygulanmaya başlanacak. 

YORUMLAR 31
  • MEMO 7 yıl önce Şikayet Et
    fiyat bizi aşar,30tl ye belki geçebilirdik,körfeze devam.
    Cevapla
  • emir 7 yıl önce Şikayet Et
    arabalı vapur 50 tl insaf
    Cevapla
  • Malum 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence hepiniz yaya geçerseniz işi ucuza getirirsiniz.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Köprünün kuleleri şöyle Osmanlı ve Selçuklu kulelerini andırır biçimde yapılsa daha iyi olmazmıydı bence. Hemen bazı sazanlar atlayıp ne diyorsun sen demeyin Batıda ortaçağ mimarisi ile yapılan birçok köprü kulesi var.
    Cevapla
  • SULTAN SULEYMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Hizmet icin Allah rzi olsun yapandan sebep olandan hepsinden fakat surumden kazanmak isteniyorsa o zaman fiyat biraz daha asaagiya cekilmeli ben her hafta bu yoldan ayvaliga gidip geliyorum maliyeti dusunurum idoyla pendik yalova aracla 25 TL arada buyuk fark var kopru 60 TL olsa o zaman aradaki farki dusunmem gecerim ama su anda fark cok buyuk kullanamam gidis gelis asiri maliyet birde otoyol ucreti var biraz daha fiyat assagi inmeli su anda idodayim eger fiyat 50-60 TL civari olsaydi kopruyu bekler 1 saat sonra gecerdim ama hayirslisi olsun gercekten super bir hizmet
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Gidiş geliş 90 tl, yalnız haberin olsun :)
    Cevapla
  • gayet yerinde 7 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet popülizm yapacak olsa geçişi bedava bile yapabilirdi. Fakat maliyeti 70 milyondan vatandaştan bir şekilde çıkardı. O yüzden bence şikayet etmeyin. Köprünün ücretini, köprüyü kullananlar ödesin. Böylesi çok daha adil. Bu yüzden Ak Parti hükümetini seviyorum. Günü kurtaran politika değil, ne gerekliyse onu yapıyorlar.
    Cevapla
  • adsad 7 yıl önce Şikayet Et
    40000 araç garantisi var havadan uydurup yazma buralara
    Cevapla
  • tozkan79 7 yıl önce Şikayet Et
    sadece geçen ödemiyor anlaşma maddelerini iyi oku. günlük 70bin taşıt garantisi var 1 kişi geçse geri kalanı devlet karşılama garantisi var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle