Yavru vatana dev destek! İşte ödenecek rakam

Türkiye, KKTC'ye reformları desteklemek için kullanılmak amacıyla 3 yıl için 3,5 milyar liraya kadar hibe ve kredi desteği sağlayacak.

Yavru vatana dev destek! İşte ödenecek rakam
Yavru vatana dev destek! İşte ödenecek rakam
GİRİŞ 29.06.2016 13:29 GÜNCELLEME 29.06.2016 15:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

27 MAYIS'TA İMZALANDI

Türkiye, KKTC'ye kamu maliyesi ve reel sektörün desteklenmesi, altyapı yatırımları, savunma, teşvik kredileri ve reformları desteklemek için kullanılmak amacıyla 3 yıl için toplam 3,5 milyar liraya kadar hibe ve kredi desteği verecek.

Ankara'da 27 Mayıs'ta imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması" Bakanlar Kurulu'nun 13 Haziran tarihli kararıyla onaylandı.

TÜRK LİRASIYLA HİBE, DOLAR İLE KREDİ

Resmi Gazete'de yer alan anlaşmaya göre, Türkiye, KKTC'ye kamu maliyesinin desteklenmesi, reel sektörün desteklenmesi, altyapı yatırımları, savunma, teşvik kredileri ve reformları desteklemek için kullanılmak amacıyla 2016, 2017, 2018 yıllarında toplam 3,5 milyar liraya kadar olmak üzere Türk Lirası cinsinden hibe ile Türk Lirası veya ABD Doları cinsinden kredi yardımında bulunacak.

KKTC'ye ihtiyaç duyulacak her alanda teknik yardım sağlanacak, Türkiye'den kamu görevlileri ve diğer uzmanlar gerektiği sürece KKTC'de geçici olarak görevlendirilecek.

ORTAK GÜMRÜK KOMİTESİ KURULACAK

Öte yandan, Lefkoşa'da 26 Şubat'ta imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı Arasında Ortak Gümrük Komitesi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı" da onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

YORUMLAR 11
  • osman nuri 7 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs cumhur başkanı biz yavru vatan değiliz ayrı bir devletiz dedi neden hibe yardımı yapıyorsunuz bırakın başlarının çaresine baksınlar .Türkiye nin sırtında bir kambur oradakilerin İslamiyet le Türklükle alakaları yok kimin parasını hibe ediyorsunuz ben hakkımı helal etmitorum
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Osman Nuri efendi sen çok tehlikeli birisin, fikirlerin çok pis. Allah ıslah etsin seni.
    Cevapla
  • mahlasım 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kıbrısın türkiyeye ne faydası varrrrr
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin batmayan ucak gemisi olarak akdenizde olması yeterli sanırım tabi bu gemi bayagı masraflı bunuda söylemek gerek
    Cevapla
  • ramço 7 yıl önce Şikayet Et
    besleyın bakalım adamlar çalışmadan turkıyenın parasını yıyorlar bırde turkıyeyı istemıyolar yazık bunlara harcanan paraya
    Cevapla
  • 2023 7 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısla ilişkilerimizi sıklaştırmalıyız. Daha çok şehirden havayoluyla denizyoluyla bağlanmalıyız. Elektrik ve suyun Türkiyeden gönderilmesi oranın bize bağlanması lazım.
    Cevapla
  • vatandaşşşşş 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne hibesi ver krediyi ödesin yavaş yavaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle