Emeklilere 10 maaş kredi

SGK, emeklilere maaşlarına mahsuben 3 maaş tutarında avans vermek için çalışmalara başladı.

Emeklilere 10 maaş kredi
Emeklilere 10 maaş kredi
GİRİŞ 28.06.2016 09:32 GÜNCELLEME 28.06.2016 09:32

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilere maaşlarına mahsuben 3 maaş tutarında avans vermek için çalışmalara başladı. Çalışma bittiğinde emekliler isterlerse kuruma müracaat ederek avans talebinde bulunacak.

FAİZ OLMAYACAK
 
Maaşlarında herhangi başka bir kesinti yoksa SGK onlara 3 maaşa kadar avans verecek. Daha sonra bunu 36 aya kadar taksitlerle maaşından düşecek. Bunun için herhangi bir faiz ya da vade farkı alınmayacak.

Üzerinde çalışılan ikinci konu ise emeklilerin maaş aldıkları bankalardan gelecek kredilerle ilgili. Bir yandan promosyon pazarlıkları sürdürülen bankalara kredi teklifi de götürülecek. Öncelikle kamu bankalarıyla görüşmeler yapılacak. Buna göre emeklilere maaşlarının 10 katı kadar faizsiz kredi verilmesi gündeme gelecek. Emekliler krediyi isterlerse daha az kullanabilecek. Kredinin geri ödemesi ise emeklinin maaşından taksitler halinde kesilecek. Taksit ödemelerinin sürdüğü dönemde emekliler maaşlarını krediyi veren bankadan alacak. Böylece taksitler direkt olarak hesaptan kesilecek ve emeklinin ikinci bir işlem yapmasına gerek kalmayacak.

KAYNAK: TAKVİM