KOBİGEL’e rekor başvuru

İmalat sanayi için hazırlanan "KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı" büyük ilgi gördü.

KOBİGEL’e rekor başvuru
KOBİGEL’e rekor başvuru
GİRİŞ 27.06.2016 11:24 GÜNCELLEME 27.06.2016 11:24

SAMSUN’da KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın desteklenmesi gereken imalat sanayi için hazırladığı "KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı" büyük ilgi gördü.

KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOBİGEL Destek Programı kapsamında 1 Nisan - 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında çıkılan proje teklif çağrısına Samsun’dan toplam 121 imalatçı işletmenin başvuru yaptığını ve buna göre, geleneksel imalat kategorisindeki başvuru sayısı ve yatırım tutarı açısından Samsun’un ülke genelinde ilk üçe girdiğini belirtti. Proje değerlendirme sürecinin de oldukça hızlı yürütüldüğüne değinen Dursunoğlu, "26 Haziran itibariyle değerlendirme süreci sona erdi ve başvuru yapan KOBİ’lerimize sonuçları bildiriyoruz. Projesi kabul edilen işletmelerimiz 1Temmuz 2016 tarihinde projelerini uygulamaya başlayabilecekler. Diğer yandan projesi kurul değerlendirmesinden geçemeyen işletmelerimiz için ise başka fırsatlar var. Bu işletmelerimiz şartları uyması halinde projelerini başka proje teklif çağrılarımıza sunabilirler. Şuanda halen açık olan ve başvuru kabul ettiğimiz 3 tane daha çağrımız var ve bunlar 1 Temmuz 2016 ya kadar açık. İşletmelerimiz zaten hazır olan projelerini rahatlıkla bu tarihe kadar yetiştirebilirler" dedi.
 
Şuanda KOSGEB tarafından başvuru kabul edilen birinci çağrıya göre, hızlı büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme  projelerine 300 bin TL hibe ve 300 bin TL geri dönüşümlü olmak üzere toplam 600 bin TL destek sağlancak. Başvuru alınan diğer bir çağrıda ise daha önce KOSGEB ARGE ve Girişimcilik desteği kullanan KOBİ’lerin geliştirilmesi için sunulacak projelere 100 bin TL hibe ve 150 bin TL geri dönüşümlü olmak üzere toplam 250 bin TL destek sağlanacak. Bunun yanında KOSGEB bilişim sektörü ile ilgili ayrı bir çağrı yayınlandı. Bilişim teknolojisi alanında faaliyet gösteren KOBİ’lerin geliştirilmesi için sunulacak projelere de 100 bin TL hibe ve 150 bin TL geri dönüşümlü olmak üzere toplam 250 bin TL destek sağlayacak. Başvurular 30 Mayıs – 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak. Başvuru şartları ve diğer hususlar için detaylı bilgiye  www.kosgeb.gov.tr adresinden erişilebilecek.