Brexit TL'yi teğet geçti

Brexit sonrası, gelişmekte olan ülkeler arasında, Türk lirasının dolara karşı en az değer kaybeden para birimlerinden olduğu belirtildi.

Brexit TL'yi teğet geçti
Brexit TL'yi teğet geçti
GİRİŞ 24.06.2016 12:51 GÜNCELLEME 24.06.2016 12:58

TD Securities Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Cristian Maggio, Brexit sonrası, gelişmekte olan ülke para birimleri arasında Türk lirasının dolar karşısında, en az değer kaybedenlerden olduğunu belirtti.

EN FAZLA DEĞER KAYBEDENLER

Konuya ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Maggio, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma kararı (Brexit) sonrasında Güney Afrika randı, Polonya zlotisi ve Macar forintinin bugün fazla değer kaybeden para birimleri olduğunu ifade etti.

Maggio, TL'nin dolar karşısında Brexit kararı sonrasında gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en az değer kaybedenlerden olduğunu belirtti.

'TÜRK ÜRÜNLERİNE TALEP AZALABİLİR'

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys ise İngiltere ekonomisinin bu referandum sonucundan sonra yavaşlayabileceğini ve bu durumun İngiltere'nin Türk ürünlerine olan talebi azaltabileceğini kaydetti.

Bu sabah TL'nin dolar karşısında satış baskısı yaşadığını anımsatan Matys, kısa vadede TL'de değer kayıpları görülebileceği değerlendirmesinde bulundu. Matys, küresel çapta önde gelen merkez bankalarının piyasaları sakinleştirecek adımlar atması durumunda TL'nin tekrar toparlanabileceğini ifade etti.