Çelik: Teknolojisiz yaşanır ama tarımsız yaşanmaz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik dünyada tarım olmadan yaşam sürdürülmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Çelik: Teknolojisiz yaşanır ama tarımsız yaşanmaz
Çelik: Teknolojisiz yaşanır ama tarımsız yaşanmaz
GİRİŞ 18.06.2016 15:02 GÜNCELLEME 18.06.2016 15:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Teknolojiden yoksun yaşamanın mümkün olduğunu anlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Telefonsuz, teknolojisiz yaşayabilirsiniz, fakat tarım ve tarım ürünleri olmadan hayatınızı sürdüremezsiniz” dedi.

Adıyaman'ın tarım alanında yaşadığı sorunları tespit etmek ve gidermek için bakanlık yetkilileri ile kente geldiklerini anlatan Bakan Çelik, "7 bölgede üretimcilerimizin sorunlarını problemlerini bir bir tespit ettik, hemen çözülmesi gerekenleri, hemen çözüme kavuşturacağız" dedi.

Tarımın çok stratejik bir sektör olduğunu ve dünyanın olmazsa olmazı olarak nitelendirilmesi gerektiğini dile getiren Bakan Çelik şöyle dedi:

"Tarım sektörü stratejik bir sektör ve tarımsız olmuyor. Siz telefonsuz teknolojisiz veya teknolojinin ürünleri olmasa da yaşayabilirsiniz. Fakat tarım ve tarım ürünleri olmadan hayatınızı sürdüremezsiniz. Dolayısıyla sektörün önemi şehirler tahrip edildikten sonra çok daha iyi anlaşılmaya başlandı. Tarım özellikle büyük şehirlerde tahrip edildi. Tarım arazileri, tarım alanından çıkartıldı, dünya geleninde şimdi 34 ülke açlık tehlikesi ile karşı karşıya. 80 ülke suya ulaşmakta zahmet çekiyor, ulaşamıyor."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • mebru 7 yıl önce Şikayet Et
    Uluslararası finans, kimya, enerji tekelleri Dünyanın tarım, su ve tohumlarını ele geçirmeye çalışıyor. Ekmeğimizi, suyumuzu bunların eline bırakmak stratejik hata....
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    malesef siz bu işi yürütemiyorsunuz sayın bakan. et fiyatları uçuk süt üreticisi ne satabiliyor sütü sattıgındada kg da zarar ediyor malesef. siz bakan olduğunuzda çok çok umutluyduk bir şeyler değişir ama değişmedi düzeni sizde değiştiremediniz.
    Cevapla