Kayıp kaçak bedeli Resmi Gazete'de!

Milyonlarca aboneyi isyan ettiren kayıp kaçak bedelinin tüketiciden alınmasını onaylayan kanun Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kayıp kaçak bedeli Resmi Gazete'de!
Kayıp kaçak bedeli Resmi Gazete'de!
GİRİŞ 17.06.2016 11:06 GÜNCELLEME 17.06.2016 11:12
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketlerinin, kayıp kaçak, sayaç okuma, perakende satış hizmet, iletim sistemi kullanım ve dağıtım bedelini tüketicilerden tahsil etmesini sağlayan mevzuat değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. 

"Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tüketicinin kayıp kaçak bedelini ödemeye devam etmesini öngören kanundaki hükümlerle konunun hiçbir tereddüde gerek bırakmayacak şekilde düzenlenmesi amaçlandı. Buna göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, belirlenen hedef oranlarını geçmemek kaydıyla kayıplara ilişkin maliyetler dağıtım tarifelerinde yer alacak ve tüketicilere yansıtılacak.

Gerçek veya tüzel kişinin, tabi olduğu tarifede öngörülen ödemelerden herhangi birini yapmaması halinde, söz konusu hizmetin durdurulabilmesini de içeren usul ve esaslar EPDK tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenecek. Bağlantı hattının tüketici tarafından tesis edilmesi halinde, bağlantı hattı işletme ve bakım sorumluluğu karşılığı dağıtım şirketine devredilecek, bu tüketicilerden bağlantı bedeli alınmayacak.

EPDK, mevzuat çerçevesinde uygun bulmadığı elektrik tarife tekliflerinin revize edilmesini isteyecek veya gerekmesi halinde doğrudan revize ederek onaylayacak. Tüzel kişiler de EPDK tarafından onaylanan tarifeleri uygulamakla yükümlü olacak.

Kanunla, metan gazının yer yüzünden ve kömür ocağının içerisinden güvenli bir şekilde dışarıya alınarak üretilmesi, üretilecek bu gazın da "doğalgaz'' olarak ekonomiye kazandırılması hedefleniyor, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün (MTA), yurt dışında arama ve araştırma yapabilmesi, bu faaliyetlerin yürütülmesi için yurt dışında şirket kurabilmesi sağlanıyor.

YORUMLAR 115
  • Gercek 7 yıl önce Şikayet Et
    Hukumetimiz guzel seyler yapiyor ama bazi uygulamalarla yada sessiz kalmalarla birilerinide zengin ediyor.sigorta.elk.insaat sektoru.bunlara dur denmeli.vatandasin anasi agliyo.
    Cevapla
  • Bülent Erguvan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu özel bir şirketin kayıp kaçak bedelini neden vatandaşlar cebinden ödesin. Böyle saçmalık mı olur.
    Cevapla
  • firaset 7 yıl önce Şikayet Et
    hani bürakratlar hak yemiyoruz diyorlarya peki bunun adına ne diyorlar
    Cevapla
  • firaset 7 yıl önce Şikayet Et
    acaba elk piyasası kimin tekelinde merak ediyorum? çünkü herkesin bu denli tepkisine rağmen kanun çıktıysa buda beni düşündürür
    Cevapla
  • ekserva 7 yıl önce Şikayet Et
    oy için gelceklerrrrrrr hatirlayin hatirlatın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle