Gecikme mesajı 25 TL olarak ücretlendirildi

Kredi borcunun bir gün geciktiren esnafa gelen bilgilendirme SMS'i 25 lira olarak ücretlendirildi.

Gecikme mesajı 25 TL olarak ücretlendirildi
Gecikme mesajı 25 TL olarak ücretlendirildi
GİRİŞ 15.06.2016 10:56 GÜNCELLEME 15.06.2016 12:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bülent Çaylak, bir bankadan kullandığı kredinin taksidini bir gün geciktirdiği için gelen bildiri SMS'inin 25 lira olarak ücretlendirilmesine tepki gösterdi. Ücretini ödeyen Çaylak, konuyu BDDK ile ilgili bakanlıklara taşımaya hazırlandığını söyledi

Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde ev tekstili sektöründe mağazası bulunan Bülent Çaylak, geçen Mart ayında Uşak'ta bir banka şubesinden ticari kredi kullandı. Çaylak, düzenli olarak ödediği taksitlerden geçen 10 Haziran tarihli olanını yatırmayı unuttu.

Bunun üzerine Çaylak'ın cep telefonuna 11 Haziran'da saat 02.56'da banka tarafından SMS gönderildi. Bankadan gönderilen 'Ticari finans kredinizin 10.06.2016 vadeli taksiti ödenmemiştir. Bilgilendirme 25 TL olarak ücretlendirilecektir. Ödemenizde dikkate almanızı rica ederiz' yazılı SMS'e şaşıran Çaylak, Yıllardır bankalarla çalıştığını, kredi kartı ve çek kullandığını belirterek şunları söyledi:

"Bir otomobil almıştım. Motoru sorunlu çıkınca onun derdine düştüm ve kredi taksidini ödemeyi unuttum. Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece saat 02.56'da cep telefonuma bankadan, 'kredi taksitini ödemediğim, bundan dolayı gönderilen mesajın ücretli olduğu ve hesabımdan 25 TL kesileceği şeklinde mesaj aldım. Şok oldum. Bugüne kadar hiçbir bankadan bu şekilde bir para tahsil edildiğini duymamıştım." 

'DENGESİZ VE ACIMASIZ BİR SİSTEM'

Bankayı telefonla arayarak görüştüğünü dile getiren Çaylak "Bu bankamızın tasarrufunda olan bir şey. Bu borcu ve SMS ile yapılan bilgilendirme ücretini ödemek zorundasınız" cevabıyla karşılaştığını söyledi. Borcu ödeyen Çaylak, bankadan aldığı ekstrede 25 TL'nin hesabından kesildiğini belirtip şu bilgileri verdi:

"Krediyi çekerken SMS ile bilgilendirmelerde ücret alınacağına dair bir belgeyi görmedim. Böyle bir belge varsa da, kredi çeken vatandaşların sayfalarca imzalatılan belgeleri okuduğunu zannetmiyorum. Bankalar şifahen de olsa kredi çeken vatandaşları bu konuda uyarabilir. Bu çok dengesiz ve acımasız bir sistem, konunun devletimiz ve ilgili bakanlıklar tarafından ele alınarak, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorum. Başıma gelen bu olayı BDDK başta olmak üzere, Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'na kadar taşıyacağım. Bankanın yaptığı bu adaletsiz ücret alımını bir vatandaş olarak her yere duyuracağım."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    way be 1 sms 25 lira... vicdan var mı şimdi bu yahudi temelli faiz yuvasında.
    Cevapla
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    finansbank
    Cevapla
  • cuneytt69 7 yıl önce Şikayet Et
    Bankanın ismini teşhir etmek lazım. Böylece kimin ne olduğu tüketici tarafından bilinmeli.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bari banka adını verin de başkaları da mağdur edilmesin.
    Cevapla
  • hayati 7 yıl önce Şikayet Et
    hangi banka bizde bilelim ifşa ediniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle