Karadeniz'de Arap turist bereketi

Doğu Karadeniz'e Arap turist ilgisi son iki yılda hızla arttı.

Karadeniz'de Arap turist bereketi
Karadeniz'de Arap turist bereketi
GİRİŞ 14.06.2016 08:54 GÜNCELLEME 14.06.2016 09:00
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Mısır, Katar ve Ürdün vatandaşları, Doğu Karadeniz Bölgesi'ni mesken tuttular.

Trabzon başta olmak üzere Rize, Artvin, Ordu ve Giresun şehir merkezleriyle yaylalarını ziyaret eden Arapların bu bölgeyi tercih etmelerinin en önemli nedenleri, serin ve yağmurlu iklim ile doğal güzellikler.

Önceki yıllarda Bursa, Yalova ve İstanbul'a giden Alabdali ailesi ilk kez geldikleri Uzungöl'e hayran kaldıklarını söylediler.

Majed Alabdali, Suudi Arabistan’da devlet memuru. Ailesiyle birlikte son 20 yıldır Türkiye’ye tatile geldiğini, bu yıla kadar İstanbul, Bursa, Yalova’ya gittiğini anlatıyor:

"Trabzon’a ilk kez bu yıl geldik. Özellikle Uzungöl’ü çok sevdik. Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke. Rize’ye gittik. ayder yaylası’nı da gördük ama Uzungöl farklı. Türkiye'de insanlar cana yakın. Zaman zaman dil problemi yaşıyoruz ama bir şekilde anlaşıyoruz. Avrupa'ya göre burada daha rahat ediyoruz. Trabzon’da bir daire alıp, kendi evimizde kalmak istiyoruz."

Ev alanlar arasında, Suudi Arabistan vatandaşları başı çekiyor

Trabzon Valiliği'nin Al Jazeera'ya verdiği bilgiye göre, sadece son iki yılda Arap ülkelerinden kente gelen 1081 kişi, 1271 konut aldı. Suudi Arabistanlı Abdulrahman Al Secait onlardan biri. Al Secait, emekli olduktan sonra ailesiyle beraber geldiği Trabzon’u çok beğendiğini anlatıyor.

Emlâk sektörü hareketli

Trabzon'da, Suudi Arabistan vatandaşları başta olmak üzere Kuveyt, Katar, Ürdün'den gelenlere rastlamak mümkün. Turizmle birlikte emlâk sektörü de hareketli günler yaşıyor. Şehrin birçok yerinde Arapça emlâk ilânlarına rastlanıyor.

"2015 yılında 1.3 milyar dolar bıraktılar"
  
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve turistik yerleri gösteren yön tabelalarına Arapça karşılıklarını yazdı. Esnafın, turistlerle rahat anlaşabilmesi için yabancı dil kursu düzenledi. 135 esnaf sertifika aldı.Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan aldığımız bilgilere göre, Trabzon’a 2010 yılında 30 bin Arap turist gelirken bu sayı geçen yıl 410 bine kadar yükseldi.

YORUMLAR 19
  • Türkoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz arabistana gidip ev arsa alamıyorsak neden onlar akın akın buradan ev alabiliyorlar enayimiyiz biz.çocuklarımız büyüdüğünde ülkenin yarısı yabancıların olur bu gidişle.hani gelecek nesillere böylemi vatan burakıyoruz.elin petrol zengini arapına bırakırsan heryeri satın alır.bu vatanı kanla kazanan kim
    Cevapla
  • yafer 7 yıl önce Şikayet Et
    sen kendi ülkende kiracı yaşa elin oğlu gelsin istediği yerden ev alsın, adamlar çamaşır asmasını biliyor gelip sana komşu oluyor bir evde yaşıyor 50 kişi vay babam vay bunlarlamı gelişecek ülke olumlu yorum yazanlar yeşil sermayeli insanlar kaç kere varoşlara gittinizde gördünüz durumu
    Cevapla
  • Konuk 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya biz niye bu kadar aptallaştık anlamıyorum, Slovenyadan, rusyadan, Ukraynadan beyaz kadın gelecekmiş, yerleşeceklermiş ey ahali desek hepinizin ağzının suyu akar, gıkınızı çıkarmazsınız, ama tesettürlü yada çarşaflı Müslüman kadını görünce de kafirleşirsiniz.
    Cevapla
  • OSMANLI 7 yıl önce Şikayet Et
    adamsin!
    Cevapla
  • Vay be 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede ne kadar yabancı düşmanlığı varmış. Bunlar demek kürtlerin konumunda olsa bölücü örgütten beter işler yaparlar maazanallah.
    Cevapla
  • sek 7 yıl önce Şikayet Et
    gelen gelsin ev alacaksa alsın da arap turiste yaranacağım diye uzungöl'ün mahvının en büyük sorumlusu araplar değil, o çookk büyük "türk" milletidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle