Müşteri memnuniyeti faturaya yansıyacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) denetimlerinde yeni dönem başladı.

Müşteri memnuniyeti faturaya yansıyacak
Müşteri memnuniyeti faturaya yansıyacak
GİRİŞ 13.06.2016 09:33 GÜNCELLEME 13.06.2016 10:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz,"Elektrik dağıtım şirketleri yükümlülüklerini yerine getirmez, vatandaşı mağdur ederlerse bu durum ceza olarak tarifeye yansıyacak" dedi

Buna göre vatandaşı mağdur eden ile müşteri memnuniyeti yüksek olanın tarifesi değişecek. Kurum bünyesindeki daire başkanlığında elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarını ayrı ayrı denetleyecek sektörel denetim grup başkanlıkları oluşturdu. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yeni hazırlanan denetim planı sayesinde özellikle yüksek fatura şikâyetleri, güvence bedeli iadeleri, abonelik başvurularında yaşanan sıkıntılar, tüketicilere zamanında cevap verilmemesi, serbest tüketicilerin tedarikçi değişiminde yaşadığı zorluklar gibi konular hakkında da etkin inceleme ve soruşturma süreçleri yürütüleceğini ifade etti. 

‘YAPTIRIM UYGULANACAK’ 

Yılmaz, “Hizmet kalitelerini artırmak için gerekli yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketler, cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Denetimlerimiz sahada da yoğun bir şekilde sürecek. Elektrik dağıtım şirketleri yükümlülüklerini yerine getirmez, vatandaşı mağdur ederlerse bu durum ceza olarak tarifeye yansıyacak. Tabii vatandaşa kaliteli hizmet sunan dağıtım şirketleri de bunun ödülünü yine tarifede bulacak” dedi.

YORUMLAR 3
  • Cengiz Y 7 yıl önce Şikayet Et
    Yaniii.Müşteriyi memnun eden şirket pahalı elektrik mi satacak?
    Cevapla
  • awergwer 7 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş için her hangi bir yasa veya yönetmelik değişirse bilin ki bu vatandaşın aleyhinedir
    Cevapla
  • Herif 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet zulum basladi hirsizlarin caldiklarini namuslular ödeyecek
    Cevapla