Esnafa işsizlik maaşı geliyor!

İşçiye ayrılan fon sisteminin benzeri esnaf için de kurulacak. Dükkanını kapatan esnafa bin 300 liraya varan ödeme yapılacak.

Esnafa işsizlik maaşı geliyor!
Esnafa işsizlik maaşı geliyor!
GİRİŞ 11.06.2016 10:56 GÜNCELLEME 11.06.2016 11:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İşsiz kalan işçiye belli şartlarda çalışmadığı dönemde geçimine katkı sağlamak için 659-1318 lira arasında değişen tutarlarda 'işsizlik parası' ödeniyor. İşsizlik parası devletin kasasından çıkmıyor, 'İşsizlik sigortası Fonu'ndan karşılanıyor. Yani daha önce işçiden alınarak bir havuzda toplanan paradan ödeniyor. Aynı sistem şuan dükkanını kapatan, zor durumda kalan esnaf için de uygulanacak.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, esnafın talebi üzerine harekete geçen Maliye ve Çalışma Bakanlıkları farklı seçenekleri masaya yatırmış durumda. Buna göre, esnafın ödediği Bağ-Kur sigorta priminden yüzde 2 işsizlik sigortası primi kesilecek. Devlet de buna belli oranda katkı sağlayacak. Normalde işsizlik sigortası için SSK'lı bir çalışanın aylık brüt kazancı üzerinden yüzde 1, işveren yüzde 2, devlet de yüzde 1 oranında prim ödüyor.

YORUMLAR 8
  • şehitler 7 yıl önce Şikayet Et
    Esnaf kazanırken hiç sesi yok tam işler biraz sendeledinmi viyak viyak bağırır.Devlet çalışanın ensesinde sorgusuz vergisini alır bu adalet değil.hiç bir esnaf işçi gibi 1500-2000 liraya çalışmaz.Bu metod tembelliğe gidiş.
    Cevapla
  • Yesim yemisim 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne fark eder ikisinden de vergi alıyorsan kesinti yapıyorsan ne fark eder ki aynı haklara sahip olmalısın zaten
    Cevapla
  • iso 7 yıl önce Şikayet Et
    hani bir ata sözü var ya biri yerken biri bakmak olmaz diye türkiyede tam tersi birileri yiyor birileri bakıyor
    Cevapla
  • RUHİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Aylık ben 568 tl ödüyorum. Ve ben emekli olana kadar yani 60 yaşına kadar bu parayı ödeyeceğim. Fakat devlet şu soruyu neden sormuyor ''Nasıl ödeyecek bu adam bu parayı'' Çeşit çeşit meslek var ve her yaşa uygun olmadığını da görmüyorlar mı? Ne yapmamız lazım bu konuda. Devletimizi seçen biziz ama bizimle bu konuları paylaşmasını bekliyoruz. Ve biz yardım ya da sadaka istemiyoruz Biz sadece adalet istiyoruz
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    dolaylı yoldan bağkur primlerine zam yapılacak. esnafı düşünmek hikaye
    Cevapla
  • celil sefer 7 yıl önce Şikayet Et
    567 Tl bağkur sigorta primi olur ya el-insaf bu parayı borçlu olduğunuzda hemde sağlık hizmeti almadan ödemek zorundasınız.acilen sağlık hizmeti almayan-alamayan bağkurluların sağlık primi iptal edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle