İşte maaşa göre kuruşu kuruşuna kıdem tazminatınız

Kıdem tazminatı hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bugün emekli olan veya işten çıkarılan biri ne kadar kıdem tazminatı alabilir?Kıdem Tazminatı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

İşte maaşa göre kuruşu kuruşuna kıdem tazminatınız
İşte maaşa göre kuruşu kuruşuna kıdem tazminatınız
GİRİŞ 05.06.2016 12:08 GÜNCELLEME 05.06.2016 14:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kıdem tazminatı milyonlarca işçinin adeta güvencesi niteliğinde. Bugün emekli olan veya işten ayrılan bir SSK'lının alabileceği tazminat hesaplandı. Kıdem Tazminatı binlerce çalışan ve işçi için bir nebzede olsa rahat bir hayat sürmek isteyenler için büyük önem taşıyor. İşte Kıdem Tazminatı hakkında merak edilenler haberimizde...
 
İşte detayları... 
 
Bugünkü tavan 4092 lira
 
Kıdem tazminatına hak kazanmak için bir işyerinde kesintisiz en az bir yıl çalışmak gerekiyor. Tazminat her bir yıl için 1 aylık brüt ücret kadar oluyor. 2016 yılı için tavan 4092 lira. 
 
Bir çalışanın kıdem tazminatı alabilmesi için kendi isteği dışmda işten ayrılması gerekiyor. Ancak bunun bazı istisnaları da var. Erkek işçi askerlik, kadm evliliği nedeniyle (evlilikten sonraki 1 yıl içinde) işten ayrılırsa kıdem tazminatı alabilir. 
 
Emekli olmak için işten çıkanlar da kıdem tazminatı alır. İşverenin iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırı davranışlarda bulunması nedenleriyle işçinin istifası durumunda işçiye tazminat ödenir. 8 Eylül 1999'dan önce işe girip en az 15 yıl sigortalı olanlar, 3600 gün prim şartını yerine getirir ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) 'Kıdem tazminatı alabilir' yazısmı onaylatırsa, kendi istekleriyle ayrılmaları halinde kıdeme hak kazanır.
 

YORUMLAR 1
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    tazminatlarda değişen pek birşey yok senelik 200,gün pirim ödenen işçi tazminat alamıyor, bu işçi, 10" sene çalıştığında, 365, gün üzerinden çalışmadığı için tazminat alamıyor, dolayısı ile olan yine garibe oluyor, yasa nerede adalet nerede, öyle çakallar varki, haftanın 5,günü işçiyi çalıştırıyor, aylık 20,gün pirim ödüyor, nerede adalet.
    Cevapla