AYM'den binlerce aboneyi ilgilendiren kabul!

Anayasa Mahkemesi, bir vatandaşın haksız yere alınan atık su bedeline yönelik yaptığı bireysel başvuruyu kabul etti.

AYM'den binlerce aboneyi ilgilendiren kabul!
AYM'den binlerce aboneyi ilgilendiren kabul!
GİRİŞ 01.06.2016 17:16 GÜNCELLEME 01.06.2016 17:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi, Erenler Kozluk Mahallesi'nde yaşayan Erdoğan Erdoğanın evinde kanalizasyon hattı olmamasına rağmen belediyenin aldığı atık su bedeline karşı yaptığı başvuruyu kabul etti. 

Erdoğan, 2013 yılından bu yana Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin aldığı atık su bedelini geri alabilmek için hukuk mücadelesi sürdürüyor. 

Erdoğan, yaptığı açıklamada, SASKİ'nin kendisinden ve şehirde en az 10 bin aboneden kanalizasyon hizmeti vermeden atıksu bedeli aldığını öne sürdü. 

Konuyla ilgili 2013 yılında hukuk mücadelesi başlattığını kaydeden Erdoğan; "2013 Haziran ayında şimdiye kadar haksız yere ödediğim atıksu bedeli adı altında alınan toplam 513 lira 36 kuruşu yasal faizi ile birlikte tarafıma geri iadesi talebinde bulundum. Sırasıyla Erenler Kaymakamlığı, Sakarya 1.Asliye Hukuk Mahkemesi ve bu mahkemelerden çıkan red kararlarını Yargıtay'a temyize götürdüm. Yargıtay ve Yargıtay Üst Kurulu temyiz ve karar düzeltme başvurulanmı miktar az olduğundan incelemedi ve red verdi. 

Gelinen bu süreçte tüm iç hukuku tükettik ve 28 Ocak'ta Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştum. Anayasa Mahkemesi başvuruyu kabul etti. Başvurum Sakarya genelinde yaklaşık 10 bin aboneyi ilgilendimıektedic Abonelerden haksız yere atık su bedeli alınmakta ve bu abonelere kanalizasyon hizmeti verilmemektedir. Son olarak Anayasa Mahkemesi'nden olumlu karar çıkmasını bekliyoruz. Aksi durumda gerekirse Avrupa İnsan Haklan Mahkemesi'ne kadar gideceğim" dedi 

Bilinçi tüketici ödülü almıştı 

Erdoğan Erdoğan, bir devlet bankası, bir özel banka ve elektrik kurumuna açtığı davlar sonucu kesilen haksız bedelleri geri almış ve 10 Nisan 2014 tarihinde Ankara'da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetim' Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'dan 2013 yılının Bilinçli Tüketici Ödülünü almıştı. 

YORUMLAR 1
  • serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    köyler mahalle gibi işlem görüyor, bu bedeli veriyoruz, kanalizasyon yok, kurmuyorlar da, bizde her ay belediyeden kuyularımızı temizlemesini talep ediyoruz, onlarda yapıyor. inşallah eşit muamele görmeye başlarsak çok daha iyi olacak.
    Cevapla