Pirzoladan pahalı ama peynir ekmek gibi satılıyor

Aşkale yöresinde yetişen 'göbek' adıyla anılan yabani mantar, kuzu pirzoladan pahalı fiyatına rağmen büyük rağbet görüyor.

Pirzoladan pahalı ama peynir ekmek gibi satılıyor
Pirzoladan pahalı ama peynir ekmek gibi satılıyor
GİRİŞ 30.05.2016 16:55 GÜNCELLEME 30.05.2016 17:07

Erzurum ve yöresinde "göbek" adıyla anılan dağ mantarı,  Et ve Süt Kurumunda kilosu 47 liradan satılan kuzu pirzoladan bile yüksek fiyatla alıcı buluyor.

Bahar aylarında bol yağışın düştüğü Erzurum'da, dağlık bölgelerde  yetişen ve lezzetiyle ünlü "göbek" adı verilen dağ mantarları, pazar  tezgahlarında yerini aldı.

Köylülerin dağlardan toplayarak pazarda 50 liradan satışa sunduğu  "göbek" mantarı, kilogramı 47 lira olan kuzu pirzoladan daha yüksek fiyata  satılmasına karşın büyük rağbet görüyor.

Aşkale ilçe pazarında göbek mantarı satan Cevdet Gürbüz, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, dağların eteklerinden topladıkları "göbek" mantarının yörede  çok beğenildiğini ve şifalı olduğuna inanıldığını söyledi.

Her yıl bahar aylarında dağlardan "göbek" mantarı toplayarak pazarda  sattığını ifade eden Gürbüz, "Bu yıl da dağ mantarı sezonu güzel geçti. Göbek  mantarının kilosunu 50 liradan satıyoruz, rakamın yüksek olmasına rağmen  satışlarımız çok güzel." dedi.