F-35 savaş uçaklarının teslim tarihi belli oldu

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin ortak konsorsiyumu tarafından üretilen F-35 savaş uçaklarının teslim tarihi belli oldu.

F-35 savaş uçaklarının teslim tarihi belli oldu
F-35 savaş uçaklarının teslim tarihi belli oldu
GİRİŞ 27.05.2016 12:43 GÜNCELLEME 27.05.2016 12:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Müsteşarı Demir, Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarının teslimatı 2018'de başlayacağını ifade ederek "ABD dışında F-35’lerin motorlarının imalat, bakım ve montajıyla ilgili seçilen ilk merkez Türkiye oldu” dedi.

ABD'de bir dizi temaslar gerçekleştiren Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, yaptığı açıklamada Türkiye'nin savunma sanayi öncelikleri ve F-35 savaş uçakları ile silahlı insansız hava araçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"F-35 PROJESİ RAYINA GİRDİ"

Daha önce F-35 projesi ile ilgili bazı soru işaretlerinin olduğunu aktaran Demir, bu yılki toplantıda F-35 projesinin belli bir düzeye ulaştığının görüldüğünü kaydederek, "Artık program belli bir rayına girdi." dedi.

"Uçak olgunlaştı mı, olacak mı soruları artık masadan kalkmış durumda." diyen Demir, ABD dışında ilk teslimatın Hollanda'ya yapıldığına ve ondan sonra Norveç'in uçaklarının teslim edileceğine işaret etti.

Norveç'in ardından Türkiye'nin uçaklarını alacağını söyleyen Demir, "Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının teslimatı 2018'de başlayacak." diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN F-35 PROJESİNDEKİ YERİ

Türkiye'nin F-35'lerin program ortağı olan bir ülke olarak bu geliştirme faaliyetlerinin bizzat içinde yer aldığına işaret eden Savunma Sanayi Müsteşarı, uçağın orta gövdesinin ve motorun önemli bazı parçalarının Türkiye'de üretildiğini kaydetti.

Söz konusu uçakların motorlarının bakım, onarım ve montaj tesislerinin Türkiye'de kurulması yönünde bir adım atıldığını da belirten Demir, "ABD dışında F-35'lerin motorlarının imalat, bakım ve montajıyla ilgili seçilen ilk merkez Türkiye oldu." dedi.

"TÜRKİYE, SİLAHLI İNSANSIZ HAVA ARAÇLARINI KENDİSİ ÜRETİYOR"

ABD'nin silahlı insansız hava araçlarının Türkiye'ye satışını engellemesinin, bu silahları Türkiye'nin kendi başına yapmasına ortam hazırladığının hatırlatılması üzerine Demir, şunları kaydetti:

"Bu silahlı insansız hava araçları konusunda bize de anlamsız gelen bir direnç olunca projeye biraz daha hız verdik. Hızlıca bunların üretimi ve testleriyle ilgili kararlar alıp devam ettik. Sadece bu alanda değil, diğer tüm sistemler anlamında da geliştirme faaliyetlerimize devam edeceğiz. Türkiye silahlı insansız hava araçlarını geliştirmede önemli adımlar atmaya devam edecek."

YORUMLAR 2
  • ismo 7 yıl önce Şikayet Et
    Vermezler
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim her yanimiz savaş ama hollanda ve norveç gibi rahat ulkeler daha once alacakmis, bu kadar dusmanlik olmaz
    Cevapla