Et fiyatlarına 'Ramazan' zammı

Razaman'a iki hafta kala spekülatörlerin harekete geçmesiyle kırmızı et fiyatına son bir ayda yine zam geldi.

Et fiyatlarına 'Ramazan' zammı
Et fiyatlarına 'Ramazan' zammı
GİRİŞ 24.05.2016 11:36 GÜNCELLEME 24.05.2016 11:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ramazan'a iki hafta kaldı, fırsatçılar mübarek ay öncesinde yine düğmeye bastı. Özellikle kırmızı etin fiyatında spekülatör zammı var. Tabi bu durum dönerin, lahmacunun ve etli yemeklerin fiyatına da yansıdı.  ​

Kırmızı et fiyatına son bir ayda yine zam geldi. Kıyma 43 liradan 44'e cıktı.

Ramazan ayına iki hafta kala kırmızı et fiyatı yükselişe geçti. Son bir ayda kuşbaşının kilosu 45 liradan , 46'ya biftek ve antrikotun kilosuda 54'ten 56 liraya çıktı.

Kasaplara göre fırsatçılar Ramazan ayında daha çok para kazanmak için yine işbaşında. İşte bu yüzden etiketler, birer, ikişer lira yavaş yavaş değişmeye başladı.

Kasaplara göre kızmız et fıyatlarındakı artışın bir diğer önemli nedeni yaklaşan Kurban Bayramı. Çünkü besici elindeki hayvanı Kurban Bayramı'nda daha pahalıya satıp para kazanacağı icin kesimhaneye göndermiyor. işte bu yüzden et fiyatida artıyor.

Kasaplara göre kırmızı et fiyatındaki artış devam edecek. Öyle ki lokantalarda menülerde bile fiyatlar zamlandı.

Kırmızı et fiyatındakı artış lokantaların menülerinde yansıdı. Başta döner, lahmacun etli yemekler olmak üzere menülerde fiyatlar değişti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı düğmeye bastı. Hem canlı hayvan ithalatı yaparak hem de taze dana eti getirerek et fiyatını frenleyecek.

YORUMLAR 1
  • r.t.e.p. 7 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok zamlara devam
    Cevapla