Ekonomide ilk değişimin adresi belli oldu

Yeni hükümetin kurulmasıyla yapılacak yeni atamalarda ekonomi yönetimindeki ilk değişikliğin Hazine Müsteşarlığı'nda olması bekleniyor.

Ekonomide ilk değişimin adresi belli oldu
Ekonomide ilk değişimin adresi belli oldu
GİRİŞ 23.05.2016 15:40 GÜNCELLEME 23.05.2016 16:11

Başbakanlık kulislerinde ekonomi yönetiminde ilk atamalardan birinin Hazine Müsteşarlığı’na yapılacağı belirtiliyor. Müsteşar Vekili olan Cavit Dağdaş’ın emekliliğini isteyeceği iddia ediliyor.

Hazine’nin patronluğu için iki müsteşar yardımcısının ismi ön plana çıkıyor. Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç ve Taşkın Temiz en güçlü iki aday olarak yer alıyor. Kulislerde Ahmet Genç’in ön plana çıktığı konuşuluyor. Yıllardır Hazine’de bankacılık, kambiyo ve sigortacılık bölümlerinde önemli işlere imza atan Genç’in tecrübesi ve bilgi birikimiyle ekonomi yönetiminin ajandasında en güçlü aday olarak yer aldığı ifade ediliyor. Ayrıca Hazine’de en uzun süre müsteşarlık koltuğunda oturan İbrahim Çanakcı’nın da dönüş takvimi netleşti. 11 yıl Hazine Müsteşarlığı yaptıktan sonra (IMF İcra Direktörü olarak atanan Çanakcı’nın eylülde Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

Gelir idaresi’ne 1.500 yeni uzman

Gelir İdaresi Başkanı (GİB), Adnan Ertürk’ün Maliye Bakanlığı müsteşarı olacağı kulislere yansırken, İdarenin uzman ve diğer personel alt yapısı da güçleniyor. 2016 yılı sonuna kadar GİB bünyesine 2 binin üzerinde yeni çalışan katılacak. Gelir İdaresi kadrosuna katılacakların 1.500’ü gelir uzman yardımcısı olacak. Yıl sonuna kadar 100 avukat, 200 koruma ve güvenlik görevlisi, 100 şoför, 150 hizmetli istihdamı planlanıyor. Ayrıca görevde yükselme sınavlarının yapılmasına devam edilecek. 

KAYNAK: STAR