Yeni hükümetten 3 müjde!

Ahmet Davutoğlu tarafından başlatılan ve milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ekonomik konular yeni hükümet tarafından bitirilecek.

Yeni hükümetten 3 müjde!
Yeni hükümetten 3 müjde!
GİRİŞ 23.05.2016 11:58 GÜNCELLEME 23.05.2016 16:45
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

AK Parti'de genel başkan değişikliğinin tamamlanmasıyla birlikte gözler kurulacak yeni hükümete çevrildi. Dün yapılan kongre ile AK Parti Genel Başkanı olan Binali Yıldırım önümüzdeki gönülerde hükümeti kurma görevi alarak, 65. Hükümeti açıklayacak. Yeni hükümet programını oluşturarak çalışmalara başlayacak. 

64. Ahmet Davutoğlu hükümeti tarafından başlatılan ve son aşamaya gelen konular böylece yeni hükümet tarafından bitirilecek. Hükümetin güvenoyu almasının ardından ilk olarak bu dört önemli konuyu gündeme getirmesi bekleniyor. Milyonlarca emeklinin gözü Haziran ayındaki promosyon görüşmelerine dikilmiş durumda. Bu konudaki görüşmeler bu ay tamamlanmıştı. Çalışma Bakanlığı bankalarla pazarlıkları tamamladı. Yeni hükümet promosyonun sonucunu belirleyecek. Kıdem tazminatı fonuyla ilgili çalışmalar da bir taslak olarak bitirildi. Yeni hükümetle birlikte bu konuda kamuoyuna açıklanarak tartışmaya açılacak. Ortaya çıkacak mutabakat sonrası kıdem tazminat fonu uygulanacak. Genel Sağlık Sigortası sisteminin değiştirilmesi çalışmaları da yeni hükümet tarafından tamamlanacak.
 

1- PROMOSYON ÇÖZÜLDÜ

Emeklilere promosyon ödenmesi için bankalar ile sıkı pazarlık yürüten Çalışma Bakanlığı, çalışmayı tamamladı. Yeni hükümet, anlaşmada ulaşılan rakamı ve nasıl ödeneceğini açıklayacak. Edinilen bilgiye göre; bankalar, emeklilere yıllık 200 lira ile 300 lira arasında promosyon ödemesi yapacak. Promosyon, 3 yıllık periyodlarla ödenecek. Bu durumda emekliler, 3 yıllık dönem için 600 lira ile 900 lira arasında bir promosyon elde edecek. Bütün bankalar emeklilere promosyon ödemesini yapacak.

2- GSS 50 LİRAYA İNİYOR

Çalışmayanların ve 18 yaşını doldurmasına rağmen üniversiteyi kazanamayan gençlerin ödemek zorunda olduğu Genel Sağlık Sigortası sistemi sil baştan değişiyor. Genel Sağlık Sigortası'nda 3 ayrı tarife olarak uygulanan primler cazip ve tek fiyata düşürülüyor. Bu rakamın 50 lira olması planlanıyor. Böylece gelir testi sorunları ortadan kalkarken devlet de prim tahsilatı sorunu yaşamayacak.

3- 1 GÜN ÇALIŞANA TAZMİNAT

Her çalışanın kıdem tazminatı alması için yapılan çalışma tamamlandı. Kıdem tazminat fonuyla ilgili tasarı kamuoyuna yeni hükümet tarafından açıklanacak. Buna göre tazminat için işverenler çalışanların kişisel hesabına her ay para yatıracak. Biriken para nemalanırken işçilerin tazminat almama sorunu ortadan kalkacak. Bir yıllık çalışma için yine 30 günlük brüt maaş geçerli olacak. Mevcut çalışanlar sisteme girmekte serbest olacak isteyen dışarda kalabilecek.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 23
  • asdfdf 7 yıl önce Şikayet Et
    taşeron kadrosunu çözün önce sy başbakanım
    Cevapla
  • Taşeron işçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah için söz verdiğiniz bu taşerona kadro sözü yerine getirin biran önce hep oyalanıyor neden en sona attınız insanları umutlandırıyorsunuz sonra unutuyorsunuz
    Cevapla
  • tarık 7 yıl önce Şikayet Et
    taşeron sözüne de bir el atsanız
    Cevapla
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    biz 1300 tl geçinemiyo ,aynı maaşla çalışacaksak bunun neresi kadro
    Cevapla
  • Akın 7 yıl önce Şikayet Et
    İsteyen girebilir isteyen girmez dersen ve patron bana girmeyeceksin derse o zaman bu yaptığınız çalışmanın bir anlamı olurmu. Hakkaniyetli ve işçiyi işveren karşısında güçlü tutan bir formül olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle