İzmir iş dünyasında 'Binali Yıldırım' sevinci

İzmir iş dünyası Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanmasına sevindi.

İzmir iş dünyasında 'Binali Yıldırım' sevinci
İzmir iş dünyasında 'Binali Yıldırım' sevinci
GİRİŞ 19.05.2016 13:54 GÜNCELLEME 19.05.2016 13:54

Binali Yıldırım'ın, AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanmasıyla, iş dünyası İzmir'in altın devrini yaşayacağını belirterek, "Adeta İzmir'den milletvekili olsun diye yalvardığımız başarılı bir politikacıydı. Şimdi çok daha üst görevde yer alması bizim için büyük onur" ifadelerini kullandı. 

"İZMİR'DEN MİLLETVEKİLİ OLSUN DİYE YALVARDIĞIMIZ POLİTİKACIYDI" 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasının İzmir için çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Demirtaş, Yıldırım'ın başarılı bir politikacı olduğuna değinerek, "Sayın Binali Yıldırım uzun yıllar yatırımcı ve yaptırımcı bakanlığını başarıyla yürüten ve o başarıları nedeniyle de adeta İzmir'den milletvekili olsun diye yalvardığımız başarılı bir politikacı. Şimdi kendisini ülkeye adamış olan, 'Yıldırım' hızıyla çalışabilen bir Başbakan'a sahip olmak, Türkiye'nin bulunduğu yeri daha yukarılara taşıyacaktır." dedi.

"İZMİR'E AŞIK, DENİZCİ BAŞBAKAN" 

İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir milletvekili olması, İzmir'e aşık, İzmir sevdalısı olması ve bakanlığı döneminde yaptığı tüm icraatları hem Türkiye hem İzmir açısından değerlendirdiğimizde, kendisinin bir İzmirli başbakan olmasını temenni ediyoruz. Ve özellikle bir denizci başbakan olması Türkiye denizciliği açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 

"İZMİR VE TÜRKİYE ALTIN DEVRİNİ YAŞAYACAK" 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü de Binali Yıldırım'ın başbakan olmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, şunları söyledi: 
"Öncelikle İzmir'in ağabeyi, çok değerli siyaset adamı Binali Yıldırım'ı başbakan olarak görmek bizleri hem çok sevindirdi, hem çok gururlandırdı. Özellikle iş dünyasının sıkıntılarını çok yakından takip eden, İzmir'i çok iyi tanıyan başbakanımız turizmden eğitime, spordan sağlığa kadar birçok önemli projeyi hayata geçirecektir. ." 

"İZMİR İÇİN BİR ŞANS, BİZ HER ZAMAN YANINDAYIZ" 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da Binali Yıldırım'ın İzmir için bir şans olduğunun altını çizerek, "Başbakan olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca İzmir esnaf teşkilatı olarak da büyük beklenti içerisindeyiz. Binali beyin başbakan olmasıyla bu beklentimiz mutlulukla sonuçlanacak. Allah yolunu açık etsin. Biz ne gerekiyorsa her zaman yanındayız" dedi.