Milyonlara müjde! 4 milyarlık borç siliniyor

SGK Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, yönetmelik çalışmalarının ardından GSS borçlarının silineceğini söyledi.

Milyonlara müjde! 4 milyarlık borç siliniyor
Milyonlara müjde! 4 milyarlık borç siliniyor
GİRİŞ 18.05.2016 10:11 GÜNCELLEME 18.05.2016 13:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, "Tüm gençlerimizin 25 yaşına kadar olan Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının tamamını siliyoruz. Yönetmelik çalışmalarının tamamlanmasının ardından yaklaşık 3,5 milyon gencimizin yaklaşık 4 milyar lira TL borcunu tamamen siliyoruz" dedi.

'Sosyal Güvenlik Haftası' dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Nurcan Yurt Şenel, "Lisede öğrenim gören gençlerimize, öğrenimleri devam etmek ve bakmakla yükümlü sigortalı velileri olmak kaydıyla 20 yaşına kadar sosyal güvenlik hakkı tanınmaktaydı. Yapılan düzenleme ile gençlerimize, bakmakla yükümlü sigortalı velileri olup olmadığına bakılmaksızın, erken mezuniyetleri durumunda 20 yaşını geçmemek kaydıyla ilave iki yıl daha sosyal güvenlik hakkı getirildi.

Örneğin, gencimiz liseden 18 yaşında mezun olduğunda 20 yaşına kadar, 17 yaşında mezun olduğunda 19 yaşına kadar sosyal güvenceli olacaktır.Aynı şekilde daha önceki uygulamalarda üniversitede öğrenim gören gençlerimize, öğrenimleri devam etmek ve bakmakla yükümlü sigortalı velileri olmak kaydıyla 25 yaşına kadar sosyal güvenlik hakkı tanınmaktaydı. Yapılan düzenleme ile gençlerimize, bakmakla yükümlü sigortalı velileri olup olmadığına bakılmaksızın, erken mezuniyetleri durumunda 25 yaşını geçmemek kaydıyla ilave iki yıl daha sosyal güvenlik hakkı getirildi.

Örneğin, gencimiz Üniversiteden 23 yaşında mezun olduğunda 25 yaşına kadar, 22 yaşında mezun olduğunda 24 yaşına kadar sosyal güvenceli olacaktır. Gençlerimize sunulan kolaylıklar bununla da sınırlı kalmadı. Tüm gençlerimizin 25 yaşına kadar olan genel sağlık sigortası prim borçlarının tamamını siliyoruz.

Yönetmelik çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından, yaklaşık 3,5 milyon gencimizin yaklaşık 4 milyar TL borcunu tamamen siliyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak özellikle bir Sosyal Güvenlik Haftası'nda geleceğimizin teminatı gençlerimize müjdeler vermekten son derece memnunuz" diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • İlteriş 7 yıl önce Şikayet Et
    Gss mantığını anlamış değilim?Bir devlet işsizden neden para ister?
    Cevapla
  • Ramazan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırlaması yapmasınlar herkesin silsinler..
    Cevapla
  • Gençlik 7 yıl önce Şikayet Et
    Gençler işsiz. İş yok ki kendisine tanzim edilen borcu ödeyebilsin. Minnetmiş gibi borç siliyoruz sloganları ile dümen dönmez. Tahsilat yapamadığınız her borcu silebilirsiniz. Bankaların pazarlamacılığından vazgeçilmeli. İktidar eski iktidar değil kendi sonunu yavaş yavaş hazırlıyor.
    Cevapla
  • Engin kaya 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadece genç yok memlekette diğer insanların GSS borçları ne olacak adaletten bahseden adaletsizler sürüsü
    Cevapla
  • gaddar 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet hayali borç yazıp siliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle