Cumhurbaşkanı'ndan asgari ücret talimatı!

Ekim ayında maaşı düşecek milyonlarca asgari ücretliye müjdeli haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı'ndan asgari ücret talimatı!
Cumhurbaşkanı'ndan asgari ücret talimatı!
GİRİŞ 17.05.2016 16:19 GÜNCELLEME 17.05.2016 16:20
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Asgari ücret düşecek mi sorusunun yanıtı asgari ücretli çalışanlar merakla bekliyor. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretin düşürülmemesi için talimat verdi, karar Ağustos'ta.

Asgari ücret vergi indirimi nedeniyle Ekim ayında düşecek. Ancak hükümet işçilerin taleplerini yeniden masaya yatırmaya hazırlanıyor. Asgari ücretin 1300 liranın altına düşürülmemesi için talimat ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmiş. 

Ankara'da, Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) "Belgeli Hatıralar" başlıklı serginin açılışına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu asgari ücret vergi indirimine ilişkin açıklama yaptı. 
 
Asgari ücretli çalışanların gelir vergisi kesintisi nedeniyle maaşlarının bin 300 liranın altına düşmesi endişesini yaşadığını dile getiren Soylu, asgari ücrette gelir vergisi kesintisi yapılmaması yönünde ağustos ayında bir toplantı yapılacağını bildirdi.
 
ERDOĞAN TELKİN VE TALİMATI VERDİ
 
Çalışanların bu endişelerinin haklılığına işaret eden Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendilerine asgari ücretin altında bir ücretin doğru olmayacağı yönünde telkin ve talimatının olduğunu aktardı.

YORUMLAR 38
  • İstanbul 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede bin lira kiralık ev lüks evlerdir diyen vatandaş İstanbul anadolu yakasında oturuyorum şuan mahallemde hiçbir lüksü olmadığı halde 1250 liralık kiralık daire var..en kötü ev 800lira sobalı.
    Cevapla
  • TAŞERON BİNGÖL 7 yıl önce Şikayet Et
    taşeron işçiler öteleniyor
    Cevapla
  • Gale 7 yıl önce Şikayet Et
    Yapın ABD gibi her çalışanın saat ücreti belli olsun yıl sonu gelir beyannamesi versin kimsenin kesinti derdi kalmaz vatandaşta devletin vergi kontrol memuru gibi çalışır. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek var mı!!!
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede kira 1000 lira asgari ücret 1300 nasıl olacak bu iş
    Cevapla
  • Bay Akıllı 7 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı isimli kişi sen bu ülkede yaşamıyorsun herhalde
    Cevapla
  • akıllı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede 1000 lira kiralık ev lüks evlerdir.
    Cevapla
  • orhan3755 7 yıl önce Şikayet Et
    bazı konularda sayın cumhurbaşkanımız talimat vermezse digerleri öyle oturuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle