KDV iadesinde 'ihtisas' dönemi

Bakanı Ağbal, KDV iadelerinin hızla sonuçlanması için 2 özel ihtisas vergi dairesinin kurulma sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

KDV iadesinde 'ihtisas' dönemi
KDV iadesinde 'ihtisas' dönemi
GİRİŞ 15.05.2016 16:23 GÜNCELLEME 15.05.2016 16:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV iadelerinin hızla sonuçlanması için Ankara'da 2 özel ihtisas vergi dairesinin kurulma sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti

Ağbal, "Türkiye genelinde yaklaşık bin 200 uzman personele eğitim verildi. Başkent'teki ihtisas vergi dairelerimiz, haziran sonunda hizmet vermeye başlayacak. Böylece vergi daireleri arasındaki farklı uygulamalardan kaynaklanan mükellef mağduriyetleri ortadan kalkacak, KDV iadeleri daha hızlı ve doğru yapılacak, haksız KDV iadelerinin önüne geçilecek." dedi.

SONRAKİ HEDEF İSTANBUL

Bakan Ağbal, KDV iadelerine ilişkin Ankara'da kurulan özel birimlerin aynısını eylül ayında İstanbul'da da faaliyete geçirmeyi planladıkalırını kaydetti.

İADEDE E-TEBLİGAT UYGULAMASI

Bunların yanı sıra KDV iadesi talep eden mükelleflerden istenen belgelerin büyük çoğunluğunu artık elektronik ortamda aldıklarını anlatan Ağbal, "Bildirimleri tüm Türkiye’de e-tebligat yolu ile mükelleflerimize ve yeminli mali müşavirlerimize, online olarak anında ulaştıracağız." dedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    Hele şükür ! Yillardir ihracatçınin kanayan yarasina bi merhem olur insallah. Devlet alacagina 1 gün gecikmiyor; iadeye gelince 6 - 10 ay sonra veriyor ! Daha o da vergi dairesindeki beyefendinin insafina kalmis; hazret kendini iyi hissederse ve genellikle iyi semirtilirse....
    Cevapla