Türkiye'den İran atağı!

Türkiye ile İran arasında '4. Turizm İşbirliği Teknik Komitesi Protokolü' imzalandı.

Türkiye'den İran atağı!
Türkiye'den İran atağı!
GİRİŞ 13.05.2016 12:21 GÜNCELLEME 13.05.2016 15:46

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Örgütü Başkanı Masoud Soltanifar arasında imzalanan protokol ile Türkiye turizmdeki tecrübelerini İran’a aktaracak.

İran turizminin gelişimine yönelik tavsiyelerde bulanan Bakan Ünal, imza töreninde yaptığı basın açıklamasında Türkiye’nin Şanlıurfa, Van ve Mardin illeri ile birlikte İran’ın bölgedeki diğer şehirlerini dünyaya beraberce tanıtmak için bir çalışma başlatabileceklerini söyledi.

İran’ın turizm altyapısının güçlendirilmesi konusunda mutabakat sağladıklarını belirten Bakan Ünal, Türkiye’nin reklam ve pazarlama konusundaki deneyimini de İran ile paylaşacağını dile getirdi.

İRAN’IN TURİZM ALT YAPISINI GÜÇLENDİRECEĞİZ

“Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bütün üst düzey bürokratları bugün buradaydı. Aynı zamanda Türkiye’deki turizm sektör temsilcileri, yatırımcıları buradaydılar ve karşılıklı görüşmeler yapıldı.

Bu görüşmelerin neticesinde İran’ın turizm alt yapısının oluşmasında yapacağımız ortak işbirliğini konuştuk. Ortak turizm ürünü oluşturma konusunda belli mutabakatlara vardık. İran’daki işletmelerin standartlarının yükseltilmesi konusunda yine ortak bir mutabakat sağladık. Karşılıklı olarak turist sayılarının artırılması konusunda yine bir mutabakatımız oldu.

Yine iki ülkenin ortak ürün ve destinasyon oluşturması ve Çin, Hindistan, Malezya, Endonezya gibi üçüncü ülkeler gibi uzak destinasyonlara ortak tanıtım yapma konusunda karar aldık. Türkiye’nin reklam ve pazarlama konusundaki deneyimini İran ile paylaşması konusunda ortak bir karar aldık. Yine charter uçuşlarıyla ilgili İran tarafının sağlayacağı kolaylıkları konuştuk.

Bütün bunları yapmak için de hem İran hem de Türkiye tarafında bir komisyon oluşturduk. Bu komisyonlar önümüzdeki ay ilk toplantılarını Ankara’da yapacaklar. Bu mutabakat metni ile belirlediğimiz hususların tatbiki ve hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdürecekler.”