Terör paraları gümrüğe takıldı

Gümrük muhafaza ekipleri 6 ayda 30 milyon lira değerinde kaçak sigara ele koyarak teröre bu alandan sağlanan finansmana darbe vurdu.

Terör paraları gümrüğe takıldı
Terör paraları gümrüğe takıldı
GİRİŞ 13.05.2016 11:58 GÜNCELLEME 13.05.2016 14:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gümrük muhafaza ekiplerince son 6 ayda gerçekleştirilen operasyonlarda 3,5 milyon paket sigara ele geçirildi. Böylece yaklaşık 30 milyon lira değerinde kaçakçılık önlenirken, terörün bu alandan sağlanan finansmanına da darbe vuruldu.

AA muhabirinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden edindiği  bilgiye göre, özellikle terörizmin finansmanında kullanılan kaçak sigara  satışıyla mücadele kapsamında market, büfe, depo, sokak ve diğer açık alanlarda  başlatılan denetimler yoğunlaştırıldı.
 
 Bu çerçevede, gümrük muhafaza ekiplerince son 6 ayda gerçekleştirilen  operasyonlarda, toplam 28,5 milyon lira değerinde 3,5 milyon paket sigara ele  geçirildi.
 
Tütün kaçakçılığının önlenmesi konusunda ekipler tarafından geçen  yılın tamamında yapılan operasyonlarda ise 95 milyon liralık kaçakçılık  önlenmişti.
 
Kontrol faaliyetleri çeşitlendirildi
 
Tütün kaçakçılığının önlenmesine yönelik başlatılan denetimlerin daha  kapsamlı bir şekilde sürdürülebilmesini amaçlayan Bakanlık, uyguladığı kontrol  faaliyetlerini de çeşitlendirdi.
 
Denetimlerini gümrük sahalarıyla sınırlı tutmayan Bakanlık  görevlileri, bu alanların dışında gerçekleştirilen yasa dışı piyasa  faaliyetlerinin de denetlenmesine yönelik çalışmalara devam ediyor.
 
 Bu çerçevede, kolluk kuvvetlerinin operasyonları ve istihbarat  çalışmaları dikkate alınarak belirlenen ana nakil güzergahları üzerinde ve kaçak  sigara satışı yapılan noktalarda denetim yapılıyor. Gerekli görüldüğü durumlarda  ilgili diğer kurumların da katılımıyla planlı bir şekilde kaçakçılıkla mücadele  ediliyor.
 
Gümrük kapılarında yapılan denetimlerde kaçakçılıkla mücadele  noktasında önemli görevlerde bulunan dedektör köpeklerden de etkin şekilde  faydalanılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • bilal 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben iraga calisiyom buradaji insanlar kendi gecimi icin girip cikiyorlar bunu yanlis yaziyorsunuz suan is yok kira yok millet sigaraya hucum ediyor turkiyede ucuz olsa zaten kimse getirmez kira is olmayinxa herkes getiriyor
    Cevapla