Sigorta şirketleri ipe un seriyor

Rekabet Kurumu Başkanı Torlak, sigorta şirketlerine ilişkin soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Sigorta şirketleri ipe un seriyor
Sigorta şirketleri ipe un seriyor
GİRİŞ 10.05.2016 13:01 GÜNCELLEME 10.05.2016 13:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AA muhabirine, sigorta şirketlerine açılan soruşturma ve güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Torlak, trafik sigortası pazarında faaliyet gösteren 33 sigorta şirketine soruşturma başlattıklarını anımsattı.

Torlak, soruşturma başladıktan sonra Zorunlu Trafik Sigortası ile ilgili yeni düzenlemenin Meclis'te kabul edildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sigorta şirketlerinin en çok yakındığı bir konu var. Şirketlerin 'maliyetlerimizi artıran, öngöremediğimiz uzun süren yargı süreçleri var. Dolayısıyla önümüze ciddi maliyetler çıkıyor. Bunlara karşılık ayırıyoruz' dedikleri konuyla ilgili yasal düzenleme yapıldı. Şu anda soruşturmamız da devam ediyor. Soruşturmanın bir süreci var. Raporumuz teşebbüslere gidiyor. 30 gün içinde birinci yazılı savunmalarını veriyorlar. Ayrıca 30 gün ek süre alma hakları var. Tekrar kendilerine bunlara ilişkin görüş bildiriliyor. İkinci yazılı savunmaları var. Görüş bildiriliyor ve üçüncü yazılı savunmaları oluyor. Nihayetinde talep ederlerse ya da resen sözlü savunmaları var. Bu süreç ortalama 8-9 ayda tamamlanıyor. Bu işin tamamlanması zaman alacak.

Fakat şöyle bir konu var; başta bahsettiğim gibi hükümetin yaptığı düzenlemeden sonra sigorta şirketlerinin uygulamalarını görmemiz lazım. Kendilerine verilen bu imkan kapsamında fiyat indirimine gidecek mi diye bakacağız. Şu anda indirim olup olmadığını takip etmedim. Bunu yapmazlarsa farklı düşünmek gerekebilir. Henüz birinci savunmalar yapılmadı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • tohatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    % 400 zam kim sebep oluyosa hakkımı helal etmiyorum, Allah büyüktür birgün hesabını sorar eminim
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    ne olursa olsun bi şeye 100 de 400 zam gelirmi ya hadi ikiye katlasın yazık vatandaşa
    Cevapla
  • Sedat 7 yıl önce Şikayet Et
    Onlar zarar ediyor peki halk? Bunca millet %400 lere varan fiyat artışlarını nereden karsiliyor. Trafik sigortasının genel amacı sigorta şirketlerine kâr saglamak midir ? Getirisi olduğu gibi zararda pek âlâ mümkün. Onlar vergiden vs düşebiliyor, biz nerden düşeceğiz bu masrafları?
    Cevapla
  • xxxxx 7 yıl önce Şikayet Et
    Buradaki en önemli maliyeti artıran problem sigorta şirketleri ile servisler arasındaki ilişki. Yani servisler şişirilmiş ücretler çıkararak parayı sigorta şirketlerinden alıyorlar. Tabii burda da eksperlerin rolunu unutmamak gerekir. Dolayısıyla sorun servislere gidecek olan paranın kesilmemesidir.
    Cevapla
  • ipe un serme 7 yıl önce Şikayet Et
    ödemezsen vatandaşın yargıya gitmekten başka çaresi var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle