İki dünya devinden Türkiye'ye uyarı!

Türkiye'de yaşanan gelişmeler üzerine Uluslararası Para Fonu IMF ve Jp Morgan'dan uyarılar geldi.

İki dünya devinden Türkiye'ye uyarı!
İki dünya devinden Türkiye'ye uyarı!
GİRİŞ 06.05.2016 12:04 GÜNCELLEME 06.05.2016 12:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Orta, Doğu ve Güneydoğu Avrupa (CESEE) bölgesine yönelik hazırladığı raporda Türkiye ve Polonya gibi ülkelerin bu yıl yüzde 3-4 arası bir büyüme gerçekleştirmesinin beklendiği belirtilirken, Türkiye'de artan siyasi risklere de dikkat çekildi.

IMF'nin yılda iki kez yayınladığı raporda geçen ayın tahminleri kullanılırken, Polonya'dan Türkiye'ye uzanan bölgede yüzde 3 ve 4 arasında büyüme beklendiği, Rusya ve birçok eski Sovyet komşularının ise resesyonda kalacağı belirtildi.

Raporda önümüzdeki yıla girildikçe dengelerin değişebileceği ve bu yıl yüzde 3-4 büyümesi beklenen grubun yavaşlama yaşayabileceği, Rusya ve eski Sovyet devletlerinin ise yeniden büyümeye döneceğinin beklendiği ifade edildi.

IMF, "Her ne kadar CESEE ülkelerinde güçlü döngüsel tepkiler olsa da riskler arttı. CESEE büyümesine en büyük fren bu ülkelerin en büyük ticaret ortağı olan euro bölgesinde yaşanabilecek ekonomik durgunluk olur" dedi.

IMF gelişen ekonomiler departmanı şefi Anna Ilynia, "Bölge daha belirgin aşağı yönlü risklerle karşı karşıya" diyerek, Türkiye'nin son dönemlerde siyasi belirsizliğin arttığı ülkelerden birisi olduğunu söyledi.

Ilynia, "Eğer yavaş büyüme yeni normal haline gelirse, ileri Avrupa ekonomilerinin gelir seviyesine ulaşmak çok daha yavaş olacak" dedi.

JP MORGAN DA UYARDI

JP Morgan'dan Türkiye ekonomisine ilişkin uyarı geldi. Kuruluş, Türkiye'nin kredi notunun düşme riski nedeniyle tahvillerde sert satışlar olabileceğini söyledi. 

JP Morgan, politikadaki gelişmeler nedeniyle Türkiye'nin tahvillerinin ağırlığının azaltılmasını tavsiye etti.

YORUMLAR 1
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    hazırda mı bekliyorsunuz siz gidin Yunanistan ı uyarın
    Cevapla