S&P Türkiye'nin notunu değiştirir mi?

Ekonomistler, S&P'nin yarın yapacağı Türkiye değerlendirmesinde kredi notu ve görünümünde değişiklik beklemiyor

S&P Türkiye'nin notunu değiştirir mi?
S&P Türkiye'nin notunu değiştirir mi?
GİRİŞ 05.05.2016 16:47 GÜNCELLEME 05.05.2016 16:47

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'in yarın yapacağı gözden geçirme öncesi değerlendirmelerde bulunan ekonomistler, kuruluşun, Türkiye'nin " "BB+" olan kredi notunu ve "negatif" olan görünümünü teyit edeceğini öngörüyor.

Halk Yatırım Başekonomisti Banu Kıvcı Tokalı, S&P'nin Türkiye'ye yönelik notunun üç yıldan daha fazla bir süredir aynı seviyede kalmasına ve görünüm notunun negatif olmasına karşın, yarınki açıklamada herhangi bir değişiklik beklemediğini söyledi.

Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı ise S&P'nin mevcut durumda zaten Türkiye’yi yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altında bir notta tuttuğunu belirterek, bu notun veya görünümün değişmesini beklemediğini ifade etti.

Ünlü Portföy ekonomisti Serkan Gönençler de öncelikle kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklamalarının piyasa etkisinin son dönemde oldukça azaldığını vurguladı.

S&P’nin yarınki açıklamasının da önemli bir piyasa etkisi olmasını beklemediğini tahmin eden Gönençler, kurumun kasım ayındakine çok benzer bir değerlendirmede bulunabileceğini dile getirdi.

Destek Menkul Değerler Araştırma Müdürü Murat Tufan ise S&P’nin yarın açıklayacağı not görünüm değerlendirmesinde "BB+" olan not ve "negatif" olan görünümünde değişiklik beklemediklerini ifade etti.

Standard & Poor's (S&P), 6 Kasım 2015'te Türkiye'nin "BB+" olan kredi notunu ve "negatif" olan görünümünü teyit etmişti.

KAYNAK: AA