Üretmekten Korkma!

Teknik Elemanlar Derneği İstanbul İl Başkanlığı (TEKDER) üretimi destekleyen “Maker Hareketi” semineri düzenledi.

Üretmekten Korkma!
Üretmekten Korkma!
GİRİŞ 05.05.2016 09:39 GÜNCELLEME 05.05.2016 09:39

Mühendis, Mimar ve Teknikerlerin mesleki ve ahlaki gelişimini sağlamak için faaliyetler düzenleyen Teknik Elemanlar Derneği İstanbul İl Başkanlığı (TEKDER) üretimi destekleyen “Maker Hareketi” semineri düzenledi.

Robotistan Yönetici Ortağı Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Yasir Çiçek’in sunumuyla gerçekleştirilen seminere Mühendis ve Mimarlar büyük ilgi gösterdi. Çiçek, Maker Hareketinde önemli bir yere sahip 3D yazıcıların çalışma prensipleri hakkında ve çalışma alanlarından çeşitli örnekleri gözler önüne serdi. Trabzon’un Of ilçesindeki köy okulunda kurulan robot sınıfı örneği üzerinden Maker’ın araştırmacı, tasarımcı, akılcı yönlerine dikkati çekti. Maker hareketinin ekonomi, kültür ve eğitime olan etkilerine temas ederek, satın alma yerine üretmenin Maker hareketine kazandıracağı ivmenin altını çizdi.

TEKDER İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Karadağ, TEKDER’in üretimi destekleyen bir düşünce yapısına sahip olduğunu, dolayısıyla üyelerine bu doğrultuda eğitimler vermeye gayret ettiklerini belirtti.

Maker Hareketi özünde “üretim” olan, insanlara “üretmenin hazzını” yaşatan bir hareket. Yemek yapmaktan,  model uçak yapmaya, elektronik devreler ve motorlar aracılığı ile yapılan bir model araçtan, 3 boyutlu yazıcılar ile basılan ve üretilen her ürün, süs eşyası, takı, oyuncak aslında maker hareketi kapsamında, maker ruhu ile yapılmış kabul edilebilir.