Kalkınma Bakanı'ndan enflasyon açıklaması!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, enflasyondaki bu düşme eğiliminin OVP yıl sonu hedefinin (yüzde 7,5) korunmasını sağladığını söyledi.

Kalkınma Bakanı'ndan enflasyon açıklaması!
Kalkınma Bakanı'ndan enflasyon açıklaması!
GİRİŞ 03.05.2016 14:40 GÜNCELLEME 03.05.2016 15:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun(TÜİK) açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini değerlendirdi.

Nisan'da TÜFE aylık artış hızının yüzde 0,78 ile beklentilerin oldukça gerisinde kaldığını ifade eden Yılmaz, yıllık TÜFE artış hızının da yüzde 6,57’ye düştüğüne dikkati çekti. Yılmaz, bu rakamın 2013 Nisan ayından sonra kaydedilen en düşük seviye olduğunu bildirdi.

Yılmaz, son 3 ayda enflasyonda kaydedilen gerilemenin gıda fiyatları kaynaklı olmak üzere devam ettiğine işaret ederek, söz konusu ayda gıda fiyatlarının yüzde 1,48 oranında azaldığını belirtti.

Enflasyonda görülen bu gerilemede baz etkisinin yanı sıra Türk lirasının istikrarlı seyri ve birikimli döviz kuru etkisinin zayıflamasının da etkili olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"TÜFE aylık yüzde değişimine gıdanın etkisi negatif 0,30 puan, giyimin etkisi 0,8 puan olmuştur. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) aylık artış hızı yüzde 0,52 oldu. Bununla birlikte çekirdek enflasyon katılığını korumaktadır. Merkez Bankasının para politikası ile etkileyebildiği ve özellikle izlediği 'I' endeksi yıllık yüzde değişimi bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 9,41 olmuştur. Enflasyondaki bu düşme eğilimi yüzde 7,5 olan OVP yıl sonu hedefinin korunmasını sağlamaktadır. Bundan sonraki süreçte de belirsizlikleri azaltarak sürdürülebilir büyümeye katkı sunan enflasyon ile mücadelemiz devam edecektir."

YORUMLAR 2
  • mami 7 yıl önce Şikayet Et
    bunları hangi ülke için söylemiş? çünkü türkiye mde enflasyonun farklı oldugunu biliyoruz
    Cevapla
  • Sami 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen ölç o zaman. Arkadaş bilime bu kadar uzak bir milletten RTE gibi bir lider çıktı ya çok şükür.
    Cevapla